Wedstrijdverslag

N.E.C. niet langs tien man van Roda JC

N.E.C. niet langs tien man van Roda JC

N.E.C. heeft thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen Roda JC. De Nijmegenaren speelden een half uur lang tegen tien man en kregen met nog vijf minuten op de klok een strafschop, maar een zege kwam er niet.

Na veertien dagen zonder competitievoetbal hervatte N.E.C. het seizoen en verwelkomde het meteen drie sterkhouders terug in de basis. Met Norbert Alblas, Rens van Eijden en Javier Vet werd de thuiswedstrijd tegen Roda JC aangevangen en na een aftastend begin was het N.E.C. dat een beetje gevaar wist te stichten. Terell Ondaan kreeg een lage voorzet vanaf rechts net onder zich en kon daardoor niet in scoringspositie komen. Het duurde lang tot de weinige aanwezigen een moment van opwinding voorgeschoteld kregen. Daarvoor was een vrije trap op een meter of twintig nodig voor de Nijmegenaren: Elayis Tavsan zette Miguel Santos, de keeper van Roda, voor het eerst aan het werkt.

De kansen waren duur in het Goffertstadion en dus duurde het tien minuten voordat diezelfde Tavsan weer een kans op een goal kreeg. Dat was te danken aan Ondaan, die zijn lichaam goed gebruikte en zijn snelle vleugelaanvaller op die manier wegstuurde. Tavsan legde de bal vervolgens goed voor zijn linker, maar schoot via een Roda-been naast. Ondertussen meldden de Limburgers zich ook af en toe op de N.E.C.-helft en dwongen ze op die manier zo nu en dan een hoekschop af. Uit het niets viel daar een doelpunt uit. Kees Luijckx vond de bal na de kluts plotseling voor zijn voeten en drukte met het linkerbeen af: 0-1.

Daarmee had Roda precies wat het wilde. Ze konden inzakken en via de snelle Thijmen Goppel hopen op uitbraken over de rechterkant. De gasten uit de Mijnstreek mochten echter van geluk spreken dat ze met een voorsprong de rust ingingen. Een fraaie steekbal van Joep van der Sluijs werd door Ondaan niet in de verre hoek geschoten en daardoor was er in de tweede helft werk aan de winkel voor N.E.C. De mannen van Meijer voegden meteen de daad bij het woord: Ondaan kreeg al rap een vergelijkbare kans als vlak voor rust en even later volleerde Rens van Eijden een doorgekopte bal van invaller Rangelo Janga over.

Na een klein uur voetballen hielp Roland Alberg, aanvallende middenvelder van Roda, de Nijmegenaren een handje. Hij torpedeerde Tavsan van achteren op de middenlijn en kreeg een rode kaart voorgehouden van scheidsrechter Kamphuis, waarna N.E.C. tegen tien Limburgers de aanval zocht. De wissels van de technische staf droegen daar aan bij: Anton Fase verving Rens van Eijden en daarmee waren de intenties direct duidelijk. De vele aanvallende spelers van de Nijmegenaren konden er echter niet voor zorgen dat de verdediging van de Koempelclub tot wankelen werd gebracht. Met nog een kwartier op de klok hadden de elf N.E.C.'ers nog geen kans gecreƫerd tegen tien Roda-spelers.

Er was een standaardsituatie en een invaller voor nodig om langszij te komen. Een corner van Tavsan viel ietwat gelukkig op het hoofd van Thomas Beekman, die tien minuten voor tijd de 1-1 tegen de touwen kopte. Daarmee was er nog tijd genoeg om voor een overwinning te gaan en brak een spannende slotfase aan. Roda maakte totaal geen aanstalten meer om een doelpunt te maken en het was dan ook de vraag of N.E.C. de drie punten nog thuis kon houden. Zes minuten voor tijd kreeg het daar de uitgelezen mogelijkheid voor toen Kamphuis naar de stip wees. Syb van Ottele ging achter de bal staan, maar mikte tot teleurstelling van alles en iedereen naast. Het alles-of-niets-voetbal in de laatste minuten leverde niets meer op.

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 37
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20