Wedstrijdverslag

N.E.C. onderuit op bezoek bij RKC Waalwijk

Voor N.E.C. is vrijdagavond een einde gekomen aan de reeks ongeslagen wedstrijden. In het Mandemakers stadion ging de Nijmeegse driekleur kansloos onderuit met 2-0.

N.E.C. kende een dramatische start van het duel in Brabant. Al na zeven minuten werkte spits David Min een afgemeten voorzet van dichtbij tegen de touwen. De Nijmegenaren beklaagden zich bij scheidsrechter Jeroen Manschot en met recht: de vrije trap waaruit het doelpunt viel was bijzonder dubieus.

Dubbelslag

Minder dubieus was de strafschop die Manschot tien minuten later toekende aan de thuisploeg, al had hij daar wel de hulp van de videoscheidsrechter voor nodig. Jasper Cillessen keerde de strafschop van Dario van den Buijs in eerste instantie. Te vroeg inlopen van Calvin Verdonk werd echter bestraft en de tweede poging werd wel benut door Min: 2-0.

De vroege dubbelslag deed N.E.C. veel pijn, want enkel Tjaronn Chery wist in de eerste helft gevaar te stichten. Met na rust de verse krachten van Sylla Sow en Rober González in de gelederen werd N.E.C. wel wat sterker, maar serieuze mogelijkheden bleven uit. Nota bene RKC was de ploeg die nog het meest dichtbij kwam, ware het niet dat Cillessen meermaals alert reageerde.

Voor N.E.C. is de nederlaag na een hele sterke reeks wedstrijden een flinke deceptie. De Nijmegenaren komen zondag weer in actie: dan staat een bezoek aan Ajax op het programma (zondag 14.30 uur).