Wedstrijdverslag

N.E.C. opent seizoen met ruime overwinning op de Overasseltse Boys

N.E.C. is het seizoen begonnen met een ruime overwinning op bezoek in Overasselt. Tegen de Overasseltse Boys werd het gisteravond 0-16. De eerste helft werd gedicteerd door Sven Braken, die met vijf treffers de ruststand bepaalde. In de tweede helft liepen de  Nijmegenaren, onder leiding van het trainersduo Bogers & Meijer, uit naar 0-16.

De eerste treffer van het seizoen liet om en nabij een kwartier op zich wachten. Na een voorzet van Lartey Sanniez kon Sven Braken binnenglijden, waardoor de Nijmeegse formatie vroeg aan de leiding kwam. Nog geen tien minuten later verdubbelde Braken de score. De spits, die het afgelopen halfjaar uitkwam voor FC Emmen, schoot een afvallende corner van Wolters hoog in de bovenhoek. Op het halfuur produceerde Braken zijn derde treffer, wat zijn hattrick betekende. De Maastrichtenaar reageerde het snelst bij een scrimmage voor het Overasseltse doel. Kort voor rust maakte Braken nog zijn vierde en vijfde treffer.

Doelpuntenfestijn

De tweede helft trad de Nijmeegse ploeg aan met elf nieuwe namen. Al binnen de minuut kwam N.E.C. tot de eerste treffer in het tweede bedrijf. Na een mooie aanval kreeg Ayman Sellouf de bal op een presenteerblaadje voorgelegd. De jonge aanvaller aarzelde niet en schoof rustig binnen: 0-6. Het bleek
het begin van een waar doelpuntenfestijn, want slechts enkele minuten later kopte jongeling Cas Odenthal binnen uit een corner. Opnieuw twee minuten later stond ook de achtste Nijmeegse treffer op het scorebord. Jonathan Okita ontving de bal op enkele meters van het doel en schoot vervolgens koel binnen. Ook het negende doelpunt viel nog binnen de tien minuten na rust. Sellouf werd aangespeeld
door Okita en tikte rustig binnen.

Dubbele cijfers

Na enkele minuten zonder goal bewees N.E.C. in het laatste kwart opnieuw haar productiviteit. Ayman Sellouf completeerde zijn hattrick en daarmee de tiende treffer van N.E.C. in Overasselt, enkele ogenblikken later maakte verdediger Odenthal uit een corner zijn tweede doelpunt. Binnen drie minuten
liep N.E.C. vervolgens uit van 0-11 naar 0-13. Romeny en Sabak mochten met twee goede goals eveneens juichen. Voor Romeny bleek dit niet zijn laatste treffers, want hij nam later nog de 0-14, 0-15 en 0-16 voor zijn rekening. Dit bleek de eindstand en dus mag N.E.C. terugkijken op een geslaagde seizoenstart. Aanstaande zaterdag staat het duel tegen de N.E.C. Amateurs op het programma.