Wedstrijdverslag

N.E.C. rekent simpel af met FC Eindhoven

Voorbeschouwing N.E.C. – FC Eindhoven

Vanmiddag om 16.30 uur neemt N.E.C. het in een lege Goffert op tegen FC Eindhoven. Na twee verliespartijen op rij (0-1 tegen Almere City en 2-0 bij De Graafschap) is het zaak tegen de Brabanders een goed resultaat te boeken om niet te ver achterop te raken bij de bovenste ploegen op de ranglijst. Op dit moment staan de Nijmegenaren op de elfde plaats, met zes punten uit vijf wedstrijden. FC Eindhoven staat zevende en heeft twee punten meer bij elkaar gesprokkeld.

FC Eindhoven speelde afgelopen dinsdag haar wedstrijd in de vijfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie. Thuis tegen Roda JC werd het na een waar spektakelstuk uiteindelijk 3-3, nadat in de eerst 23 minuten van de wedstrijd al vijf doelpunten vielen. Het toetje voor de ploeg van trainer Ernie Brandts bestond uit de gelijkmaker van Iker Pozo, die in de 89e minuut raak schoot.

N.E.C. verging het uit bij De Graafschap minder goed, hoewel het er in de eerste helft nog heel anders uit zag. De ploeg van Rogier Meijer speelde de eerste 45 minuten prima, maar toonde in de tweede helft een ander gezicht. In twee minuten tijd draaide de wedstrijd om in Doetinchems voordeel. Eerst scoorde Mohamed Hamdaoui in de 58e minuut vanuit een afvallende corner en twee minuten later mocht hij vanaf de strafschopstip ook de 2-0 (en eindstand) aantekenen.

Ook op transfergebied gebeurde er deze week het een en ander bij N.E.C. Zo werd middenvelder Javier Vet transfervrij aangetrokken en is aanvaller Ole Romeny op huurbasis vertrokken naar Willem II. Zijn plek voorin lijkt te gaan worden ingevuld door Jonathan Okita. Bij FC Eindhoven is aanvaller Kaj de Rooij tot dusverre de meest opvallende naam dit seizoen. Op het moment van schrijven is het nog niet definitief, maar de spits lijkt een overstap te gaan maken naar NAC Breda, dus het is de vraag of hij er in Nijmegen nog bij zal zijn. Een andere speler om voor uit te kijken is Iker Pozo, die dit seizoen wordt gehuurd van Manchester City.

FC Eindhoven heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een lastige tegenstander voor N.E.C. Van de laatste zes ontmoetingen wonnen de Brabanders er maar liefst vier. Afgelopen seizoen werd het in Nijmegen 1-2 in Eindhovens voordeel. Grote man was toen Branco van den Boomen (inmiddels actief bij Toulouse), die beide treffers voor de Eindhovenaren maakte. Laten we hopen dat het Rogier Meijer en zijn mannen vanmiddag, ook zónder de steun van het publiek, beter vergaat. Op naar een driepunter!

90' GOAL: Jordy Bruijn maakt de 6-0
90' Rode kaart Pieter Bogaers
78' Mawouna Amevor wordt gewisseld voor Mitchel van Rosmalen
78' Dico Jap Tjong wordt gewisseld voor Alef João
78' Jort van de Sande wordt gewisseld voor Vinnie Vermeer
78' Bart van Rooij wordt gewisseld voor Terry Lartey Sanniez
78' Jonathan Okita wordt gewisseld voor Thomas Beekman
78' Souffian El Karouani wordt gewisseld voor Gabriël Çulhaci
73' GOAL: Dirk Proper maakt de 5-0 (Assist door Jordy Bruijn)
66' Valentino Vermeulen wordt gewisseld voor Flor van den Eynden
66' Gele kaart Jort van de Sande
60' Gele kaart Valentino Vermeulen
57' Iker Pozo wordt gewisseld voor Maarten Peijnenburg
57' Javier Vet wordt gewisseld voor Dirk Proper
57' Kevin Bukusu wordt gewisseld voor Cas Odenthal
54' GOAL: Joep van der Sluijs maakt de 4-0 (Assist door Rangelo Janga)
52' GOAL: Jonathan Okita maakt de 3-0
39' GOAL: Rangelo Janga maakt de 2-0
34' GOAL: Souffian El Karouani maakt de 1-0

29 Mitchel van Rosmalen '78

N.E.C. heeft zonder al te veel moeite van FC Eindhoven gewonnen. De ploeg van trainer Rogier Meijer kon bijna de hele wedstrijd domineren en wist zes keer tot scoren te komen: 6-0.

In een bijzondere ambiance schoot FC Eindhoven de wedstrijd tegen N.E.C. in gang. De regen kwam met bakken uit de hemel en de tribunes moesten helaas leeg blijven, waardoor tweeëntwintig spelers in een troosteloze ambiance een topprestatie moesten zien te leveren. De formatie van Meijer pakte dat op de beste manier op. N.E.C. meldde zich veelvuldig op de Eindhovense helft en via Joep van der Sluijs en Rangelo Janga kwamen er ook meteen kansen. Een lob van Van der Sluijs ging net naast en de sterke spits van de Nijmegenaren kopte een voorzet vanaf links over. Het meeste gevaar kwam van een bal van de zijkant van Jordy Bruijn, die al dan niet bedoeld de lat raakte. Eindhoven was in eerste instantie niet van plan om de regie in de wedstrijd te pakken en beperkte zich vooral tot het stichten van gevaar uit standaardsituaties. Dankzij basisdebutant Kevin Bukusu werden veel momenten onschadelijk gemaakt.

Na een half uur spelen zakte N.E.C. duidelijk in en kregen de Brabanders de gelegenheid om vaker voor Norbert Alblas op te duiken. Op het moment dat de Blauw-Witten in de wedstrijd leken te komen waren het toch de mannen uit de Keizerstad die toesloegen. Nadat Jordy Bruijn nog op de paal schoot was het even later wel raak voor Souffian El Karouani, die na een afgeslagen corner uithaalde en zijn schot in de hoek zag vliegen. Een perfect moment voor een Nijmeegse goal, zeker toen even later ook de 2-0 al viel. Rangelo Janga was attent na een schot van Elayis Tavsan en benutte de rebound die hem geboden werd door de Eindhovense goalie. Zo stond N.E.C. ogenschijnlijk uit het niets op een comfortabele voorsprong en had het nog mooier kunnen zijn als een poging van Tavsan een paar millimeter naar links zou zijn gegaan. De rappe vleugelaanvaller raakte nu de paal.

Vlak na de rust gooide N.E.C. het duel in het slot. Jonathan Okita begon aan een fraaie individuele actie en leek de bal eigenlijk af te moeten geven, maar besloot zelf te schieten. Dat was een goede keuze, want via een Eindhovens been plofte de bal in de goal (3-0) en zaten de Nijmegenaren op rozen. Toen Joep van der Sluijs even later zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakte door de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek te mikken en op die manier de vierde N.E.C.-goal aan te tekenen kon de vlag definitief uit en was het alleen nog maar de vraag met hoeveel doelpunten verschil de ploeg van Meijer zou gaan winnen. Het bleef naast water namelijk ook mogelijkheden regenen voor de formatie in het rood-groen-zwart en de keeper van Eindhoven werd nog meermaals op de proef gesteld. Zo kreeg Bruijn op aangeven van de uitstekend spelende Tavsan nog een schietkans die door Jonkerman verijdeld werd.

De keeper zat met nog twintig minuten te gaan wel volledig mis op een corner van Bruijn, die daardoor bij de tweede paal kon worden binnengelopen door invaller Dirk Proper, nota bene de kleinste man van het veld. Ook met vijf goals ging N.E.C. nog op zoek naar meer treffers en het had weinig gescheeld of El Karouani was voor een tweede keer op het scoreformulier verschenen. Nadat rechtsback Bogaerts nog een rode kaart kreeg na een schandalige overtreding op Tavsan, de goalie van Eindhoven met een blessure uitviel en de gasten dus met negen man de blessuretijd ingingen werd het ook nog 6-0. Jordy Bruijn profiteerde in de laatste minuut van de blessuretijd van het feit dat er een veldspeler in het doel stond en vond de verre hoek, waardoor N.E.C. met een goed gevoel de interlandperiode ingaat. Daarin spelen de Nijmegenaren niet, maar dat doen ze wel weer op vrijdag 16 oktober. Dan is Jong FC Utrecht in de Domstad de tegenstander.