Wedstrijdverslag

N.E.C. sleept punt uit het vuur tegen Jong Ajax

N.E.C. sleept punt uit het vuur tegen Jong Ajax

N.E.C. heeft vanavond één punt overgehouden aan de wedstrijd op bezoek bij Jong Ajax. In de absolute slotfase maakte Josef Kvida de gelijkmaker, nadat de Amsterdammers enkele minuten eerder de kans nalieten om de wedstrijd te beslissen middels een penalty. De Nijmeegse doelpunten kwamen op naam van Sven Braken, Anthony Musaba en dus Josef Kvida. Bij de thuisploeg troffen Lassina Traoré, Victor Jensen en Ryan Gravenberch doel, wat uiteindelijk een 3-3 gelijkspel opleverde. 

De Amsterdammers begonnen gefocust aan de wedstrijd en hadden het beste van het spel. Toch was de eerste kans voor N.E.C. te noteren. Wolters, die de afwezigde Okita verving, leverde een goede voorzet af aan spits Braken. De inzet van de kersverse vader belandde naast het doel van Kotarski. Enkele minuten later was de eerste kans voor de thuisploeg wel raak. Een schot van afstand van Taylor werd slecht verwerkt door Branderhorst, waardoor Traoré de rebound simpel naast de Nijmeegse goalie kon tikken: 1-0. Daarna nam Jong Ajax de overhand en dit leverde na iets meer dan tien minuten de tweede Amsterdamse kans op. Danilo kwam echter niet verder dan een schot recht in de handen van Branderhorst. Het bleek het laatste wapenfeit van Danilo, want enkele minuten later verliet de Braziliaanse aanvaller geblesseerd het veld. 

Gelijkmaker

Na twintig minuten voetbal produceerde N.E.C. de gelijkmaker. Na knap onderscheppen van Wolters leverde de aanvaller een prima voorzet af bij Braken, die ditmaal wel scoorde: 1-1. Met de gelijkmaker op het scorebord ging de Nijmeegse formatie op zoek naar meer en groeide daarbij in de wedstrijd. In de personen van Van Landschoot en Braken had N.E.C. nog voor het halfuur de voorsprong kunnen pakken, maar beide spelers wisten niet (nogmaals) te scoren. 

Nijmeegse treffer

Tien minuten voor rust kwam N.E.C. alsnog op voorsprong. Na een schitterend uitgespeelde aanval via Dijkstra, Wolters en Braken werd Musaba in stelling gebracht en de buitenspeler schoot hard binnen! Ondanks de voorsprong ging N.E.C. door met het zoeken naar een goal. Dit leverde drie minuten na de goal van Musaba wederom een grote kans voor de buitenspeler op. Ditmaal trof hij, oog in oog met Kotarski, geen doel. Waardoor N.E.C. met een 1-2 tussenstand de kleedkamer opzocht. Na de onderbreking startte Jong Ajax wederom beter aan de wedstrijd, wat een mogelijkheid voor Gravenberch opleverde. Een zwabberend schot kon uit het doel worden geslagen door Branderhorst. 

Beter Jong Ajax

Toch moest Branderhorst nog binnen het uur vissen. Een op het oog slap schot van Jensen werd aangeraakt, waardoor de goalie geen antwoord had en de bal binnenvloog in de korte hoek. Na de gelijkmaker was N.E.C. het volledig kwijt en konden de Amsterdammers op zoek naar een voorsprong. Deze zou ook vallen. In de 64eminuut haalde Gravenberch verwoestend uit na een afvallende corner: 3-2. N.E.C. leek verslagen en Jong Ajax deinsde niet terug, waardoor de tweede nederlaag van het seizoen een feit leek. Helemaal toen in de blessuretijd een penalty werd veroorzaakt door Lartey Sanniez. De verdediger haalde Timber neer en de scheidsrechter wees naar de stip. Traoré stond achter de bal, maar na onderling overleg met Jensen ging de Deen achter de bal staan. Dit bleek geen goede keuze, want Branderhorst keerde de strafschop, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. In de absolute slotfase kregen de Amsterdammers daarvoor de rekening gepresenteerd. Na een corner voor N.E.C. bleef de bal handen, waarna Josef Kvida het beslissende zetje gaf: 3-3. Daardoor keren de Nijmegenaren met één punt huiswaarts. 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 20 september 2019 Riwal Hoogwerkers Stadion
FC Dordrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
5 FC Eindhoven 11
6 Jong Ajax 10
7 Jong Utrecht 10
8 Telstar 10
9 Go Ahead 10
10 NEC 9
11 FC Volendam 8
12 Almere City 8
13 MVV Maastr. 7
14 Jong AZ 5