Wedstrijdverslag

N.E.C. toont veerkracht en wint van RKC Waalwijk

N.E.C. heeft vanavond met 2-1 afgerekend met RKC Waalwijk. De Waalwijkers kwamen in de eerste helft op voorspong, maar de Nijmegenaren troffen in het tweede bedrijf tweemaal doel. Voor N.E.C. scoorden Ndayishimiye en Kvida, bij RKC nam Sow het doelpunt voor zijn rekening.

Door de absentie van de (licht)geblesseerde centrumverdedigers Van Eijden, Bossaerts, Sturing en Odenthal moest het trainerstrio achterin behoorlijk puzzelen. De defensie, die ook vandaag weer uit vijf spelers bestond, werd ingevuld door Van Rooij, Dijkstra, Van den Berg, Kvida en El Karouani. De compacte verdediging pakte aanvankelijk goed uit, want tot kansen kwam de ploeg uit Waalwijk nauwelijks. N.E.C. had veelal de bal en drukte de tegenstander in de achteruit. Daarbij waren Braken en Okita voor de Nijmegenaren dicht bij de openingstreffer. Bij beide pogingen kon Vaessen echter redding brengen, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Daar kregen de Nijmegenaren kort voor rust de rekening voor gepresenteerd. Sylla Sow dribbelde de zestien van N.E.C. binnen en schoot vervolgens eenvoudig in de lange hoek binnen: 0-1. Tijd voor een gelijkmaker was er niet meer, waardoor de Nijmegenaren met een achterstand de kleedkamer opzochten.

Veerkracht

In de rust voerde het trainerstrio enkele wisselingen door. Onder andere Axel Borgmann, die deze week op stage is bij N.E.C., mocht een helft meedoen. De eerste kans was echter voor RKC. Mario Bilate werd weggestuurd en leek de 0-2 tegen de touwen te werken, maar oog in oog met Branderhorst schoof de spits naast. Daarna kreeg N.E.C. de controle over de wedstrijd terug. Binnen tien minuten deelden de Nijmegenaren namens Musaba, Kvida en Sellouf enkele speldenprikjes uit aan het adres van doelman Vaessen. Tot succes leidde het echter niet. Tot twintig minuten voor tijd. Een uitstekende steekpass kwam uit bij de ingevallen Ndayishimiye, die op zijn beurt Vaessen eenvoudig verschalkte en de gelijkmaker op het scorebord zette. Een kleine tien minuten later was ook de voorsprong voor N.E.C. een feit. Een voorzet van Wolters uit een vrije trap kwam terecht op het hoofd van de ingelopen Josef Kvida. De Tsjech gaf precies voldoende kracht mee aan zijn inzet en de bal vond op zijn weg de lange hoek: 2-1. Met de voorsprong op zak gingen de Nijmegenaren op zoek naar nog meer goals. Hierbij werden Ndayishimiye en Wolters nog gevaarlijk, maar beide konden de derde Nijmeegse treffer niet meer produceren. Al met al een verdiende 2-1 overwinning voor N.E.C.

Aanstaande dinsdag treedt de Nijmeegse formatie om 19.00 uur aan tegen De Treffers. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Zuid in Groesbeek.