Wedstrijdverslag

N.E.C. verliest in Deventer

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - N.E.C.

Na twee overwinningen op rij heeft N.E.C. de laatste weken goede zaken gedaan op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg staat op dit moment op de zevende plaats en moet het vanavond in Deventer opnemen tegen Go Ahead Eagles, dat (met drie punten meer) vijfde staat.

Vorige week vrijdag had N.E.C. geen kind aan Helmond Sport, dat vooral naar Nijmegen leek te zijn gekomen om de schade beperkt te houden. Door doelpunten van Jellert van Landschoot en Zian Flemming werd het uiteindelijk 2-0 in Nijmeegs voordeel en dus was het in sportief opzicht een prima avond. Tegenslag was er echter ook wel degelijk. Rechtsbuiten Anthony Musaba viel namelijk al aan het begin van de wedstrijd uit met een serieuze blessure, die hem de komende tijd buiten de lijnen zal houden. Vanavond zal zijn plek in de basis worden ingenomen door Jonathan Okita, die vorige week ook al in het veld kwam voor de jongeling.

Go Ahead Eagles staat zoals gezegd op de vijfde plaats op de ranglijst. De afgelopen weken presteerden de Deventenaren wisselvallig (3-1 winst op FC Eindhoven, maar een 5-1 nederlaag bij Jong Ajax en een 3-0 nederlaag bij MVV), maar daarvoor reeg de ploeg lange tijd de overwinningen en gelijke spelen aaneen. Voor de laatste nederlaag vóór de verliesbeurt bij Jong Ajax moeten we zelfs opvallend ver terug in de tijd: op 30 augustus was FC Eindhoven toen met 2-1 te sterk voor de ploeg van trainer Jack de Gier.

De thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles eindigde dit seizoen in een 3-3 gelijkspel. Het leek een moeilijke avond te worden toen N.E.C. al snel tegen een 0-2 achterstand aanliep, maar Zian Flemming gaf de Nijmeegse harten weer hoop door de 1-2 te noteren. Go Ahead kwam vervolgens op 1-3 en leek de buit binnen te hebben, maar Etien Velikonja en Zian Flemming beslisten met hun doelpunten anders. Een doelpuntrijk gelijkspel dus en dat geldt ook voor de uitwedstrijd die N.E.C. vorig seizoen afwerkte in Deventer. In februari 2019 werd het toen maar liefst 4-4.

Bij N.E.C. worden vanavond, afgezien van de rentree van Jonathan Okita, geen wijzigingen verwacht in de basisopstelling. Iedereen is verder fit en schorsingen zijn er ook niet. De aftrap in Deventer is vanavond om 20.00 en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder.

95' De wedstrijd is afgelopen
89' Gele kaart Mart Dijkstra
85' Gele kaart Jaroslav Navrátil
84' GOAL: Zian Flemming maakt de 2-1
79' Jeroen Veldmate wordt gewisseld voor Joran Swart
79' Ole Romeny wordt gewisseld voor Etien Velikonja
76' Antoine Rabillard wordt gewisseld voor Henri Anier
61' GOAL: Soufyan Ahannach maakt de 2-0
50' GOAL: Antoine Rabillard maakt de 1-0
46' Rust
29' Maël Corboz wordt gewisseld voor Alexander Bannink
22' Gele kaart Zian Flemming
18' Gele kaart Elmo Lieftink

26 Cas Odenthal

N.E.C. heeft met 2-1 verloren in De Adelaarshorst van Go Ahead Eagles. Het eerste doelpunt bij de thuisploeg werd gemaakt door Antoine Rabillard. Het tweede doelpunt was een merkwaardig moment in de wedstrijd. De spelers van N.E.C. gingen al uit van een buitenspelsituatie, omdat de grensrechter dit aangaf. Scheidsrechter Mulder nam dit advies niet over en zodoende kon Soufyan Ahannach de 2-0 binnenschieten. N.E.C. deed kort voor tijd nog wat terug, maar de aansluitingstreffer van Zian Flemming kwam te laat.

Om 20.00 uur begon in Deventer de wedstrijd tussen de nummer vijf en zeven van de Keuken Kampioen Divisie. N.E.C. verscheen met één wijziging aan de aftrap ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Jonathan Okita nam de plaats in van de geblesseerde Anthony Musaba.

Na een huwelijksaanzoek op het veld was het tijd om te gaan voetballen. De bal werd in De Adelaarhorst aan het rollen gebracht door de bezoekers uit Nijmegen. Het eerste gevaarlijke moment voor N.E.C. werd genoteerd na een klein kwartier spelen. Jonathan Okita sneed via de linkerkant van het veld het zestienmetergebied in, maar de aanvaller zag zijn schot via een Eagles-been rakelings naast het doel van keeper Hobie Verhulst gaan. Na precies 42 minuten was de eerste doelpoging van de wedstrijd een feit. Een schot van Okita eindigde recht in de handen van doelman Verhulst. Verder verliep de eerste helft zonder al te veel hoogtepunten en gingen de teams rusten met de brilstand nog op het bord.

De tweede helft begon niet zoals gehoopt voor N.E.C. In de 50e minuut werd een schot van Soufyan Ahannach niet goed verwerkt door doelman Mattijs Branderhorst met als gevolg dat Antoine Rabillard van dichtbij eenvoudig kon binnenschieten: 1-0. Kort na de openingstreffer was de thuisploeg dicht bij een verdubbeling van de score. De maker van de 1-0 had dit keer zijn vizier niet op scherp staan en schoot de bal hard over het doel van Branderhorst. Enkele minuten later was het helaas wel raak. Ondanks dat de grensrechter zijn vlag in de lucht stak voor buitenspel, kon Soufyan Ahannach de 2-0 binnen schieten na een lage voorzet vanaf de rechterkant. Scheidsrechter Mulder ging niet af op het advies van zijn assistent en keurde het doelpunt goed.

In de 84e minuut deed N.E.C. wat terug. Randy Wolters gaf een lage voorzet vanaf de linkerkant die terecht kwam bij clubtopscorer Zian Flemming, die kon binnentikken: 2-1. Na de aansluitingstreffer ging N.E.C. op jacht naar de gelijkmaker, maar deze kwam er helaas niet. Na 95 minuten voetbal stond N.E.C. met lege handen in Deventer, eindstand: 2-1.