Wedstrijdverslag

N.E.C. verslikt zich in Go Ahead Eagles

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - N.E.C.

N.E.C. mag het vanmiddag in de Adelaarshorst gaan opnemen tegen Go Ahead Eagles. De Deventenaren zijn door drie nederlagen op rij gezakt naar de twaalfde plaats, met vier punten achterstand op N.E.C. Ook het gat naar ‘nacompetitieplek’ zestien (FC Emmen) bedraagt vier punten voor de ploeg van trainer René Hake, die afgelopen woensdag nog met 3-1 onderuit ging in de inhaalwedstrijd bij RKC Waalwijk.

N.E.C. speelde afgelopen weekend tegen Sparta misschien wel haar beste wedstrijd van het seizoen. Toch werd de ploeg van Rogier Meijer uiteindelijk slechts beloond met één punt, aangezien na negentig minuten voetbal een 1-1 eindstand op het scorebord van De Goffert stond. Dat N.E.C. nog gelijk maakte na openingstreffer van Sparta was te danken aan de ingevallen spits Pedro Marques. De Portugees maakte zijn vierde treffer van het seizoen en opvallend genoeg was het ook zijn vierde doelpunt als invaller.

Eerder dit seizoen speelden N.E.C. en Go Ahead Eagles in Nijmegen al tegen elkaar. Het werd een doelpuntrijke middag waarin N.E.C. met 2-3 ten onder leek te gaan, maar centrale verdediger Philippe Sandler in de 94e minuut alsnog de 3-3 wist binnen te knikken.

Juist Philippe Sander ontbreekt vandaag misschien in de selectie van Rogier Meijer. De verdediger was afgelopen week ziek en op het moment van schrijven is het nog maar de vraag of hij voldoende hersteld is om zich bij de groep te kunnen voegen. Mocht dat niet zo zijn, dan zal Joris Kramer zijn logische vervanger in het hart van de defensie zijn. Jordy Bruijn maakt na een blessure zijn rentree in de wedstrijdselectie, maar voor Magnus Mattsson komt het treffen met de Eagles nog te vroeg.

Bij Go Ahead Eagles keert Philippe Rommens mogelijk terug in het elftal. De middenvelder lag er enkele maanden uit met een gebroken sleutelbeen, maar lijkt fit genoeg voor een rentree. Voor Oliver Edvardsen (met 5 treffers één van de clubtopscorers) is dat zeker niet het geval. De Noor, die dit seizoen ook scoorde in de wedstrijd in De Goffert, viel afgelopen woensdag uit met een hamstringblessure. Achterin ontbreekt basiskracht Jamal Amofa bij de Deventenaren. Hij ontving in Waalwijk zijn vijfde gele kaart van het seizoen en is dus een wedstrijd geschorst.

Oussama Tannane keert na zijn schorsing van drie wedstrijden terug in het startende elftal van N.E.C. Zijn plek werd de afgelopen drie wedstrijden opgevuld door de inmiddels naar Aarhus vertrokken Mikkel Duelund.

Go Ahead Eagles zal na een serie van drie nederlagen gebrand zijn op een overwinning voor het eigen (en immer fanatieke) thuispubliek. N.E.C. zal de punten minstens zo graag mee naar Nijmegen nemen om aansluiting te houden bij de ploegen in het linkerrijtje. Afhankelijk van het resultaat van RKC Waalwijk dit weekend, zou een driepunter ook kunnen betekenen dat N.E.C. zich weer bij de bovenste negen ploegen op de ranglijst voegt.

De aftrap in de Adelaarshorst is vanmiddag om 14.30 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank en is in zijn geheel te volgen op ESPN 3. Voor een radioverslag kun je terecht bij de mannen van RN7.

Door Teun van Thiel

90' De wedstrijd is afgelopen
89' Gele kaart Souffian El Karouani
82' Finn Stokkers wordt gewisseld voor Sylla Sow
77' Gele kaart Ilias Bronkhorst
73' Lasse Schöne wordt gewisseld voor Anthony Musaba
69' Pedro Marques wordt gewisseld voor Ilias Bronkhorst
64' Gele kaart Calvin Verdonk
61' Omobolaji Adekanye wordt gewisseld voor Xander Blomme
61' Philippe Rommens wordt gewisseld voor Federico Mattiello
49' Gele kaart Dirk Proper
46' Ibrahim Cissoko wordt gewisseld voor Calvin Verdonk
46' Enric Llansana wordt gewisseld voor Fredrik Oppegård
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
36' GOAL: Finn Stokkers maakt de 1-0
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen