Wedstrijdverslag

N.E.C. wint met monsterscore van Telstar

Voorbeschouwing SC Telstar - N.E.C.

Na twee thuiswedstrijden op een rij moet N.E.C. vanavond weer eens ver van huis aan de bak. In Velsen-Zuid is SC Telstar namelijk de volgende tegenstander in de Keuken Kampioen Divisie. De Noord-Hollanders staan op de ranglijst twee plekken hoger dan N.E.C., maar het verschil tussen beide ploegen bedraagt slechts één punt.

N.E.C. was bezig aan een qua resultaten redelijke reeks, maar daar kwam afgelopen vrijdag een eind aan. Cambuur wist in Nijmegen namelijk met 0-2 te winnen door twee treffers van competitietopscorer Robert Mühren. De tweede treffer van de aanvaller was een 'beauty' en hoorde eigenlijk niet thuis in de zeer matihe wedstrijd die op de mat werd gelegd. Door de nederlaag zakte N.E.C. naar de tiende plaats op de ranglijst, maar er staan nog veel ploegen binnen handbereik. Een winstpartij tegen SC Telstar zou zeer welkom zijn en zou tevens kunnen zorgen voor een sprongetje op de ranglijst.

De thuiswedstrijd tegen Telstar betekende dit seizoen de eerste thuisoverwinning voor N.E.C. Eind augustus werd het in Nijmegen 4-2, o.a. door twee doelpunten van Ole Romeny en een schitterend afstandsschot van Randy Wolters. Afgelopen vrijdag verloor Telstar met 4-2 bij Almere City, maar in de vier wedstrijden daarvoor werd geen enkele nederlaag geleden. In eigen huis werd gewonnen van TOP Oss, FC Eindhoven en Jong AZ, terwijl bij Excelsior met 3-3 gelijkgespeeld werd.

Met name aanvaller Reda Kharchouch toont zich bijna elke week een ware plaaggeest voor de verdediging van de tegenstander. In 23 wedstrijden wist hij dit seizoen al zestien keer te scoren. In de twee wedstrijden die hij speelde in het bekertoernooi maakte hij twee doelpunten. Even leek het er deze winterstop op dat de aanvaller zou verkassen naar Sparta, maar de deal ketste op het laatste moment af. Kharchouch was te ontgoocheld om afgelopen vrijdag te spelen tegen Almere City, maar de kans is groot dat trainer Andries Jonker vanavond tegen N.E.C. gewoon weer beroep op hem kan doen.

Voor N.E.C. is de boodschap helder: wil je aansluiting houden bij de ploegen in het linkerrijtje, dan zal vanavond in Velzen een goed resultaat geboekt moeten worden. Bij verlies kunnen ploegen als FC Den Bosch en Jong FC Utrecht langzij komen, bij winst kun je zomaar drie plekken stijgen. Makkelijk is het uit bij Telstar (bijna) nooit, maar onmogelijk is het zeker niet. Knokken voor de winst dus en hopelijk met drie punten op zak weer terug naar Nijmegen!

93' De wedstrijd is afgelopen
91' GOAL: Ayman Sellouf maakt de 1-7
90' GOAL (ed): Benaissa Benamar maakt de 1-6
89' Gele kaart Souffian El Karouani
86' Ole Romeny wordt gewisseld voor Souffian El Karouani
83' Gele kaart Shaquill Sno
82' Dirk Proper wordt gewisseld voor Ayman Sellouf
77' Anthony Musaba wordt gewisseld voor Randy Wolters
77' Redouan El Yaakoubi wordt gewisseld voor Rashaan Fernandes
66' GOAL: Rens van Eijden maakt de 1-5 (Assist door Jellert van Landschoot)
62' Sven van Doorm wordt gewisseld voor Glynor Plet
46' Ilias Bronkhorst wordt gewisseld voor Shaquill Sno
45' GOAL: Zian Flemming maakt de 1-4 (Assist door Anthony Musaba)
34' GOAL: Zian Flemming maakt de 1-3
32' GOAL: Anthony Musaba maakt de 1-2 (Assist door Zian Flemming)
30' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 1-1
8' GOAL: Ole Romeny maakt de 0-1 (Assist door Jellert van Landschoot)

30 Frank Sturing

Vrijdagavond speelde N.E.C. alweer haar 25e competitiewedstrijd van het seizoen, ditmaal uit tegen Telstar. Net als het vorige duel tegen de ploeg uit Velsen, 4-2 winst in De Goffert, werd het opnieuw een doelpuntenspektakel. N.E.C. liet niks heel van Telstar en won met 1-7.

De opstelling kende wat wijzigingen ten opzichte van vorige week. Ole Romeny, die vorige week geslachtofferd werd voor Etien Velikonja, mocht weer in basis starten en ook Dirk Proper verscheen aan de aftrap. Het was dan ook Romeny die de Nijmegenaren al naar acht minuten voetbal op voorsprong zette. De jongeling dook op bij de eerste paal en knikte subtiel de bal richting het de korte hoek, waarop de Telstar-keeper verrast werd: 0-1.

De eerste twintig minuten was N.E.C. heer en meester in het Rabobank Ijmond stadion. Elke poging tot een aanval van Telstar werd al vroeg onschadelijk gemaakt, waardoor N.E.C. grotendeels balbezit had. Maar de vroege voorsprong leek ook een verlammend effect te hebben op de scherpte bij de Nijmegenaren, want tot echte doelpogingen kwam de ploeg niet meer.

Tegen de verhoudingen in, kwamen de gastheren zelfs op gelijke hoogte. In een onoplettend moment achterin bij N.E.C. was het Elayis Tavsan die daar dankbaar gebruik van maakte en de bal dichtbij kon binnen tikken: 1-1. Lang kon er niet van dat doelpunt genoten worden. Anthony Musaba liet keeper Sven van der Maaten kansloos met een verwoestend schot in het dak van het doel: 1-2.

De honger naar doelpunten bleek niet gestild. In de hervatting ging de defensie van Telstar de fout in aan de rand van het zestienmetergebied. Zian Flemming nam de vrije trap voor zijn rekening en deed dat met verve. Met een geplaatst schot krulde de gelegenheidsspits de bal via de binnenkant van de paal in het doel.

Daar waar N.E.C. de afgelopen wedstrijden zo mee worstelde, leek nu ineens met het grootste gemak te gaan: scoren. Op slag van rust zette N.E.C. zich op een nog meer comfortabele positie door ook de 1-4 te maken in de naam van Flemming. De geboren Amsterdammer tikte een lage voorzet voor doel beheerst binnen: 1-4. Met vijf doelpunten in de eerste helft als een feit, zochten de ploegen vervolgens de kleedkamers op.

Rust

Ongewijzigd startte de Nijmeegse formatie aan de tweede helft. Bij Telstar had trainer Andries Jonker wel al zijn eerste wissel doorgevoerd. Het eerste speldenprikje werd dan ook uitgedeeld door de gastheren. Mattijs Branderhorst keerde een doelpoging laag in de hoek tot een corner die met gemak weg werd gewerkt door de N.E.C.-defensie.

De eerste fase in de hervatting was een voorzetting van de eerste 45 minuten: een mat Telstar en een steeds frivoler spelend N.E.C. De Nijmegenaren hielden grip op de wedstrijd en maakten er zelfs 1-5 van uit – wederom – een corner. Captain Rens van Eijden ontkwam van zijn opponent en kon vrij inkoppen, waarmee hij het laatste beetje hoop op een resultaat van Telstar de kop indrukte: 1-5.

N.E.C speelde verzorgd en gaf op één moment na geen kans weg. Telstar leek even er 2-5 van te maken, nadat de bal uit een voorzet langs keeper Branderhorst werd gekopt; maar Bart van Rooij bood nog redding door de bal van de lijn weg te koppen.

In de slotfase poogde Telstar de eer te redden, maar miste het iedere vorm van creativiteit. N.E.C. maakte het feest aan Nijmeegse zijde nog een compleet door in de slotminuten nog twee binnen te werken. Uit een scrimmage belandde de bal met een eigen doelpunt achter keeper Van der Maaten die een rampavond beleefde. De gifbeker bleek nog niet leeg voor de Telstar-keeper, want nog geen minuut later maakte invaller Ayman Sellouf er 1-7 van.

Dik verdiend gingen de punten mee naar Nijmegen, waarmee het naar plek negen kruipt op de ranglijst. Eindstand: 1-7!