Wedstrijdverslag

N.E.C. wint oefenduel op bezoek bij Willem II

N.E.C. heeft in een besloten oefenwedstrijd tegen Willem II met 2-4 gewonnen. De Nijmeegse doelpunten werden door Magnus Mattsson, Mikkel Duelund (2x) en Nany Landry Dimata verzorgd. Voor de thuisploeg scoorden Jizz Hornkamp en Jeremy Bokila.

Beide ploegen zorgden voor een aantrekkelijk eerste bedrijf. Al na drie minuten kreeg Jizz Hornkamp de kans om de score in Tilburg te openen, echter ging zijn schot ver over het doel van Mattijs Branderhorst. Een luttele minuut later kregen de Nijmegenaren een vrije trap op een interessante positie, maar het schot van Schöne belandde in de muur. Nog voor de tiende minuut opende Hornkamp alsnog de score. Na een overtreding van Terry Lartey Sanniez wees scheidsrechter Timmer naar de stip en de Tilburgse goalgetter schoot kalm raak: 1-0.

Halverwege de eerste helft kwam N.E.C. bijna op gelijke hoogte. Een schot van Magnus Mattsson werd in de korte hoek door Kostas Lamprou gekeerd. Aan de andere kant dacht Max Svensson de score te verdubbelen, ware het niet dat Joris Kramer een sta-in-de-weg bleek en de bal van de lijn haalde. Even later waren Ibrahim Cissoko en wederom Hornkamp dicht bij het maken van een doelpunt, maar het was uiteindelijk Mattsson die in de slotminuut van de eerste helft mocht juichen. Na een assist van Pedro Marques schoot de buitenspeler hard raak in de verre hoek.

De tweede helft startte met een opvallend moment. Joris Kramer ontving na het onreglementair naar de grond werken van de doorgebroken De Leeuw een rode kaart, maar omdat beide hoofdtrainers een elf tegen elf prefereerden volstond een wissel. Om die reden kwam Lartey Sanniez weer binnen de lijnen. In de 68e minuut drong N.E.C. weer aan en dat leverde bijna de voorsprong op. Na een goed uitgespeelde aanval ging een schot van Tavsan voorlangs. Tien minuten later profiteerde Bokila van miscommunicatie in de Nijmeegse defensie: 2-1. Het bleek niet het laatste doelpunt van de middag, want enkele minuten later trok N.E.C. de stand, in de persoon van Mikkel Duelund, opnieuw gelijk en in de 85e minuut kwam de ploeg van trainer Rogier Meijer op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Kas de Wit rondde Nany Landry Dimata simpel af: 2-3. In de slotminuut tekende Mikkel Duelund nog voor de vierde Nijmeegse treffer, waarna scheidsrechter Timmer floot voor het einde van de wedstrijd.

Opstelling N.E.C.: Branderhorst, Bronkhorst (46. Gertsen), Lartey Sanniez (46. Márquez), Kramer (48. Lartey Sanniez), Verdonk (46. El Karouani), Schöne (46. Proper), Rossen (46. Bruijn), Tannane (46. Duelund), Mattsson (46. Tavsan), Marques (46. Dimata), Cissoko (46. De Wit).