Algemeen

N.E.C.’ers in actie tijdens de interlandperiode

N.E.C.’ers in actie tijdens de interlandperiode

Na een drukke periode voor N.E.C. genieten de meeste spelers van hun vrije weekend. Een vijftal N.E.C.’ers vertegenwoordigen deze week hun land tijdens de interlandperiode en kwamen gisteren voor het eerst in actie. Bekijk hieronder een overzicht van de gespeelde interlands.

Jong Oranje – Youri Baas, Robin Roefs & Sontje Hansen

Jong Oranje nam het donderdag op tegen de leeftijdsgenoten uit Noorwegen. In het Goffertstadion maakte doelman Robin Roefs in de tweede helft zijn debuut voor het team van bondscoach Michael Reiziger. Youri Baas, wiens naam veelvuldig werd gescandeerd door de aanwezige Nijmegenaren op de tribune, begon in de basis en speelde een uur mee. Sontje Hansen keek de met 1-2 verloren interland vanaf de bank toe. Maandag spelen de N.E.C.’ers een interland in de strijd om kwalificatie voor het EK tegen Jong Moldavië.

Japan – Koki Ogawa

Voor het eerst sinds 2019 werd Koki Ogawa opgeroepen voor de Japanse selectie. Tijdens de interlandperiode staat er voor de Japanner een tweeluik met Noord-Korea in de WK-kwalificatie op het programma. In Tokio kwam Ogawa negen minuten voor tijd als invaller in het veld in de met 1-0 gewonnen wedstrijd. Dinsdag reist Ogawa, die deze week zijn handtekening zette onder een driejarig contract bij N.E.C., af naar Noord-Korea voor de terugwedstrijd.

Luxemburg - Yvandro Borges Sanches

Voor Yvandro Borgers Sanches stond er gisteren een hele belangrijke interland op het programma. Luxemburg nam het op tegen Georgië in de halve finale van de play-offs om EK-kwalificatie. In een uitverkocht stadion (ruim vijftigduizend toeschouwers) in Tbilisi ging Luxemburg met 2-0 onderuit en komt er een einde aan de EK-droom. Borges Sanches begon in de basis en werd een kwartier voor tijd uit de ploeg gehaald.

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 75
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36