Wedstrijdverslag

Romeny kopt N.E.C. in absolute slotseconde naar belangrijke zege op Jong FC Utrecht

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht - N.E.C.

Voor iedereen die de uitslagen van de afgelopen vrijdag gespeelde wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie heeft bekeken, zal één ding duidelijk zijn: N.E.C. moet vanavond in Utrecht winnen van Jong FC Utrecht om niet achterop te raken bij de ploegen die meestrijden om een plek in de play-offs aan het eind van het seizoen. Omdat N.E.C. vrijdag zelf nog niet in actie kwam en Telstar, Excelsior en Almere City allemaal een overwinning boekten, duikelden de Nijmegenaren naar de tiende plek op de ranglijst. Bij winst in Utrecht zal de ploeg weer op de achtste plek terechtkomen.

Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht in een teleurstellende 0-0, maar de overige vier wedstrijden die N.E.C. in het verleden speelde tegen de jonge Domstedelingen werden allemaal gewonnen. Jong FC Utrecht staat op de twaalfde plaats op de ranglijst en presteert de laatste weken vooral wisselvallig. Zo werd in de vorige speelronde met 2-1 verloren bij FC Oss, maar werd een week daarvoor in eigen huis knap met 2-1 gewonnen van FC Volendam. In de weken daarvoor werd met 3-2 verloren bij FC Den Bosch, maar ging Jong Ajax in Utrecht met 7-2 over de knie. Topscorer bij de Utrechters is de Duitse spits Jonas Arweiler, die tot dusverre negen keer wist te scoren.

N.E.C. beleefde lastige weken, met een 1-1 gelijkspel tegen NAC Breda en een 2-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles en ook daarom zou een overwinning weer eens zeer welkom zijn. Daar komt nog bij dat de ploeg het komende vrijdag opneemt tegen FC Volendam en een week later op bezoek gaat bij De Graafschap, op papier wederom twee zware tegenstanders.

Vanavond zal de technische staf het moeten stellen zonder Josef Kvida, die tegen NAC zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte en dus één wedstrijd geschorst is. Daar staat de terugkeer van Mart Dijkstra tegenover. De middenvelder was tegen NAC juist geschorst, maar mag vanavond gewoon weer meedoen. De plek van Josef Kvida zal waarschijnlijk worden ingenomen door Frank Sturing, door de terugkeer van Mart Dijkstra zal Tom van de Looi weer op de bank moeten plaatsnemen. Anthony Musaba en Norbert Alblas zijn nog altijd geblesseerd. Daarnaast wordt het een speciale wedstrijd voor aanvoerder Rens van Eijden. Hij zal vanavond zijn 250e (!) duel in Nijmeegse dienst spelen.

De aftrap op Sportpark Zoudenbalch is om 20.00 en de wedstrijd staat onder leiding van arbiter Laurens Gerrets.

92' De wedstrijd is afgelopen
91' GOAL: Ole Romeny maakt de 1-2
88' Reda Akmum wordt gewisseld voor Yassin Nasser
76' Ayman Sellouf wordt gewisseld voor Randy Wolters
73' Jonas Arweiler wordt gewisseld voor Jeredy Hilterman
70' Dirk Proper wordt gewisseld voor Ole Romeny
65' Gele kaart Sylian Mokono
62' Mitchell van Rooijen wordt gewisseld voor Rida el Barjiji
44' Gele kaart Mart Dijkstra
25' GOAL (penalty): Zian Flemming maakt de 1-1
3' GOAL: Jonas Arweiler maakt de 1-0

26 Cas Odenthal

In een niet bijster spectaculaire wedstrijd heeft N.E.C. in extremis drie punten gepakt op Sportcomplex Zoudenbalch. De wedstrijd leek door twee benutte penalty’s uit te draaien op een bloedeloze 1-1, maar een kopbal in de verre hoek van Ole Romeny bracht de Nijmegenaren toch nog langs Jong FC Utrecht: 1-2. Daarmee wipt N.E.C. op de ranglijst weer over SC Telstar en Almere City FC heen, en staat het nu achtste.

Door Jesse van Someren

Het duel kende een bijzonder vervelend begin voor de Nijmegenaren. Binnen twee minuten werd Utrecht-aanvaller Odysseus Velanas vastgehouden in het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Laurens Gerrets naar de stip wees. Spits Jonas Arweiler faalde niet, en stuurde Mattijs Branderhorst naar de verkeerde hoek. Het lukte N.E.C. daarna niet een snel antwoord te vinden. Sterker nog, Branderhorst voorkwam met een paar goede ingrepen de tweede treffer voor de thuisploeg.

Dat antwoord kwam er in minuut 25 wel. Na een overtreding op Ayman Sellouf wees scheidsrechter Gerrets wederom gedecideerd naar de stip, dit maal voor N.E.C. Ook Zian Flemming toonde zich koel en schoot de strafschop feilloos binnen: 1-1. In een eerste helft die verder weinig hoogtepunten kende, was Jonathan Okita vlak voor rust nog het dichtst bij een tweede Nijmeegse treffer. Utrecht-goalie Fabian De Keijzer tikte een geplaatst schot van de vleugelaanvaller nog net uit de verre hoek.

In de tweede helft kreeg Jong Utrecht opnieuw snel de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Via een voorzet vanaf de rechterkant kwam Arweiler in ideale positie om zijn tweede treffer binnen te schuiven, maar hij werkte de bal gelukkig naast. N.E.C. reageerde luttele minuten later met een fantastisch afstandsschot van Sellouf. Doelman De Keijzer was geklopt, maar de bal landde ongelukkig op de lat. Het momentum lag even bij de Nijmegenaren, die ook via een volley van Okita in de buurt van de 1-2 kwamen.

Na een intermezzo van tien minuten was het weer aan de thuisploeg. Doelman Branderhorst toonde zich, net als in de eerste helft, belangrijk met drie uitstekende reddingen in ruim vijf minuten tijd. Bijna werden die cruciale ingrepen meteen beloond, toen Mart Dijkstra invaller Romeny met een uitstekende pass richting doel stuurde. Helaas stond doelman De Keijzer in de weg, net als een half minuutje later op een goede poging van Flemming.

Waar de twee doelmannen zich dus onderscheidden, gingen we met een nog altijd gelijke stand de laatste tien minuten in. Kansen en een winnaar leken er niet meer te komen, tot de allerlaatste seconde van de blessuretijd. Een goede voorzet van Okita werd fantastisch binnengekopt door Romeny, die het N.E.C.-liefhebbende deel van Zoudenbalch deed uitbarsten van vreugde. Een déjà vu naar vorig seizoen, toen Jong FC Utrecht ook met 2-1 werd geklopt door een treffer in blessuretijd.