Interview

Terry Lartey Sanniez: "We blijven strijden en doen het altijd samen"

Terry Lartey Sanniez: "We blijven strijden en doen het altijd samen"

Vrijdagavond beleefde N.E.C. een unicum op Sportpark De Toekomst. Voor het eerst ooit wonnen de Nijmegenaren een uitwedstrijd bij Jong Ajax (0-1) en dat was mede te danken aan Terry Lartey Sanniez. De verdediger kreeg op voor hem bekende grond de kans om zich te laten zien en speelde een puike partij.

Lartey Sanniez is een Amsterdammer, speelde jarenlang in de jeugdopleiding van Ajax en voetbalde vrijdagavond een 'thuiswedstrijd'. Het complex van de Amsterdammers ligt op twee minuten afstand van de woning van de rechtsback en hij speelde dan ook alsof hij in zijn eigen achtertuin was. "Als je bij Ajax hebt gespeeld, weet je dat ze het gevaarlijk vinden als jongens bij de tegenstander rust uitstralen", vertelt Lartey Sanniez na afloop. "Ze merken dat je ook onder druk rustig bent en dan worden ze een beetje bang, omdat je dan wel iets moet kunnen met een bal. Dat is de manier om deze ploeg aan het twijfelen te brengen."

N.E.C. kon de rust en voorkennis van Lartey Sanniez goed gebruiken. De ploeg hield de vlot combinerende Amsterdammers relatief gemakkelijk in toom en de achterhoede stond als een huis. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor de vleugelverdediger, die op De Toekomst als centrumverdediger moest spelen. "In de jeugd heb ik er al eens gespeeld, dus het is niet helemaal onbekend terrein en ik weet wat ik moet doen. Het is zaak dat je je teamgenoten een veilig gevoel geeft door ze te helpen en alle gaatjes snel dicht te lopen. Dan worden zij zekerder omdat ze weten dat het achterin toch dicht zit en voor de middenvelders en aanvallers is dat een prettig gevoel."

Dat dat de 24-jarige back zo goed afging, was erg knap. Dit seizoen kreeg hij door de ontwikkeling van Bart van Rooij weinig speeltijd, maar als het moet staat de kleine rechtspoot er. "Soms moet je er akkoord mee gaan dat je weinig speelt, maar in je achterhoofd weet je dat er altijd een moment komt om je te laten zien. Elk moment dat mij gegeven wordt, doe ik mijn uiterste best voor het team en wil ik mezelf laten zien. Dat weten ze ook van mij, ze weten dat ik alles geef en dat ik dat altijd zal blijven doen. Dat is mijn instelling."

Hoe lang Lartey Sanniez basisspeler blijft, weet hij niet. Zeker is in ieder geval wel dat hij, samen met zijn teamgenoten, blijft vechten om er ook in de play-offs klaar voor te zijn. De overwinning in Amsterdam en de forse nederlaag van concurrent Roda JC hebben ervoor gezorgd dat een ticket voor de seizoensafsluiter zo goed als binnen is voor de Nijmegenaren en dus weet de verdediger dat het er nu op aan komt. "We blijven strijden, blijven ons best doen en natuurlijk moeten we ook doorgaan met winnen. Het belangrijkste is echter dat we het samen blijven doen. Als we die teamspirit blijven aanhouden, komt het goede gevoel en de resultaten vanzelf wel."

Keuken Kampioen Divisie Woensdag 12 mei 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
FC Dordrecht

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 76
3 Go Ahead 74
4 Almere 74
5 NAC Breda 73
6 FC Volendam 63
7 NEC 63
8 Roda JC 57
9 Excelsior 48
10 Helmond Sp. 44
11 TOP Oss 44