Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Jong AZ - N.E.C.

Voorbeschouwing Jong AZ - N.E.C.

Drie dagen na de thuiswedstrijd tegen Roda JC staat voor N.E.C. alweer de volgende wedstrijd op het programma. Om 18.45 zal scheidsrechter Martijn Vos in Wijdewormer namelijk het startsein geven voor de uitwedstrijd tegen Jong AZ.

N.E.C. is al zeven wedstrijden op rij ongeslagen, maar aangezien de laatste twee wedstrijden teleurstellend gelijkgespeeld werd (1-1 tegen Roda JC en 2-2 tegen Helmond Sport) zullen Rogier Meijer en zijn team ondertussen toch weer hunkeren naar een overwinning. Jong AZ zal vanavond het slachtoffer moeten worden van die drang naar een driepunter. Meijer moet het daarbij wel stellen zonder Jonathan Okita en Joep van der Sluijs, die allebei een blessure hebben overgehouden aan de wedstrijd tegen Roda JC. Waarschijnlijk zullen daarom nu de namen van Rangelo Janga en Ayman Sellouf op het wedstrijdformulier prijken.

Jong AZ vinden we met acht punten uit twaalf wedstrijden terug op de voorlaatste plaats op de ranglijst. Opvallend daarbij is dat de Alkmaarders vrij vaak wisten te scoren voor een ploeg op die positie (twintig keer), maar dat zij met 38 tegentreffers ook de lijst van clubs met de meeste tegendoelpunten aanvoeren. Van de laatste acht wedstrijden verloren de jonge Alkmaarders er zes. Tegen MVV (2-2) en Telstar (1-1) werd in die serie gelijkgespeeld. Het meest opvallende resultaat van dit seizoen boekten de Noord-Hollanders in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Na een duizelingwekkende eerste helft stond het 5-1 voor Jong AZ. Na rust scoorden beide ploegen nog twee keer, waardoor de wedstrijd in 7-3 eindigde. Laten we hopen dat er vanavond wat minder Alkmaars spektakel tentoongespreid gaat worden. Afgelopen vrijdag verloor Jong AZ met 4-1 bij Excelsior.

Buiten de twee eerder genoemde blessuregevallen kan Rogier Meijer putten uit een nagenoeg complete selectie. Waarschijnlijk zullen op Ayman Sellouf en Rangelo Jango na dezelfde spelers aan de aftrap verschijnen als afgelopen vrijdag.

De aftrap in Wijdewormer is vanavond om 18.45 uur. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op kanaal 1 van FOX Sports.

Door Teun van Thiel

90' De wedstrijd is afgelopen
87' Javier Vet wordt gewisseld voor Dirk Proper
83' Elayis Tavsan wordt gewisseld voor Anton Fase
77' Gele kaart Zakaria Aboukhlal
76' Thijs Oosting wordt gewisseld voor Yusuf Barasi
75' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 0-3
73' Terell Ondaan wordt gewisseld voor Thomas Beekman
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
42' GOAL: Elayis Tavsan maakt de 0-2 (Assist door Souffian El Karouani)
34' Gele kaart Tijani Reijnders
33' Gele kaart Tijs Velthuis
26' Gele kaart Rens van Eijden
12' GOAL: Ayman Sellouf maakt de 0-1 (Assist door Rangelo Janga)
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

Opstelling Jong AZ

1 Beau Reus (K)
2 Yukinari Sugawara
3 Peer Koopmeiners
4 Tijs Velthuis
5 Maxim Gullit
6 Tijani Reijnders
7 Håkon Evjen
8 Mohamed Taabouni
9 Ferdy Druijf
10 Thijs Oosting '76
11 Zakaria Aboukhlal

Wisselspelers

16 Elber Evora (K)
12 Joey Jacobs
14 Sem Dirks
15 Jorn Berkhout
17 Zico Buurmeester
18 Yusuf Barasi '76
19 Millen Baars
20 Soulyman Allouch

Opstelling N.E.C.

22 Norbert Alblas (K)
3 Rens van Eijden
6 Jordy Bruijn
7 Elayis Tavsan '83
11 Ayman Sellouf
15 Javier Vet '87
16 Souffian El Karouani
21 Syb van Ottele
28 Bart van Rooij
32 Rangelo Janga
77 Terell Ondaan '73

Wisselspelers

1 Mattijs Branderhorst (K)
31 Job Schuurman (K)
4 Kevin Bukusu
5 Gabriël Çulhaci
8 Édgar Barreto
10 Jonathan Okita
12 Thomas Beekman '73
18 Mathias de Wolf
20 Joep van der Sluijs
23 Anton Fase '83
26 Cas Odenthal
34 Terry Lartey Sanniez
71 Dirk Proper '87
Controlerend N.E.C. wint eenvoudig van Jong AZ

N.E.C. heeft zich op bezoek bij Jong AZ niet laten verrassen. De Nijmegenaren speelden dominant en enthousiast voetbal en dat leverde een dik verdiende 3-0 zege op.

Met het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Roda JC nog vers in het geheugen kreeg N.E.C. drie dagen later alweer de kans om één en ander recht te zetten. De uitwedstrijd bij Jong AZ, dat door ex-N.E.C.'er Ferdy Druijf en een aantal andere spelers uit het eerste elftal werd versterkt, bood daarvoor de gelegenheid en dus pakten de Nijmegenaren meteen het initiatief. Binnen de minuut loste Ayman Sellouf het eerste schot op doel en drie minuten later had Terell Ondaan al voor 0-1 moeten zorgen. Rangelo Janga trok de bal vanaf de achterlijn knap terug op zijn ploeggenoot, die hem vervolgens niet helemaal lekker raakte.

Na twaalf minuten voetballen lukte het Sellouf wel om de bal lekker te raken. De vleugelaanvaller kwam vanaf links naar binnen en plaatste de bal met rechts heel knap in de verre hoek. Een bijzonder fraaie goal en niet meer dan verdiend voor N.E.C., dat fris en enthousiast voor de dag kwam en met de 0-1 op zak iets meer in de controle ging spelen. Pas vanaf dat moment kwamen de beloften van AZ iets beter in hun spel en wist Zakaria Aboukhlal de reflexen van Norbert Alblas een keer te testen. De mannen van trainer Rogier Meijer gokten iets meer op de snelheid van de voorwaartsen en kwamen er zo nog een aantal keer gevaarlijk uit. Vlak voor rust leverde dat weer een goal op. Souffian El Karouani slingerde een bal op het voorhoofd van Elayis Tavsan, die de 0-2 inkopte.

Vlak na rust mikte Thijs Oosting een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied net over het doel van Alblas. Daarmee liet Jong AZ zien dat ze nog iets van de wedstrijd wilden maken, maar dat stond N.E.C. niet toe. De formatie uit de Keizerstad hield het goed dicht achterin en het was de vraag of er nog een derde goal zou vallen. Tavsan liet een kans op die treffer nog liggen na een knappe solo en ook Ondaan stuitte op de vijandelijke doelman, maar een kwartier voor tijd was het definitief beslist. Tavsan stond op de goede plek toen AZ-doelman Beau Reus een poging van Sellouf keerde en prikte eenvoudig binnen: 0-3.

De zege en daarmee de drie belangrijke punten waren daarmee op zeker binnen en de Nijmegenaren voetbalden de wedstrijd dan ook vakkundig uit. Ondertussen kreeg Janga nog een hele grote kans om het kwartet nog vol te maken en had ook invaller Anton Fase nog een goal kunnen maken, maar dat die ballen niet tegen de touwen gingen maakte voor N.E.C. niet zo heel veel meer uit. Na negentig minuten op een bijzonder koud AFAS Trainingscomplex konden de handen omhoog en hield de ploeg van Meijer een uitstekende reeks in stand. N.E.C. blijft namelijk voor de achtste wedstrijd op rij ongeslagen en werkt met vertrouwen toe naar de volgende wedstrijd. Op maandagavond 30 november is MVV in het Goffertstadion de tegenstander.

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31