NIEUWS

N.E.C. grijpt naast TOTO KNVB Beker

datum icoon 21-04-2024
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. is er niet in geslaagd de eerste TOTO KNVB Beker uit de clubhistorie in de wacht te slepen. In De Kuip was een doelpunt van Igor Paixão voor Feyenoord genoeg voor de overwinning. De ruim 17.500 aanwezige N.E.C.-supporters hebben de club gigantisch op de kaart gezet met ongekende steun. Vanaf vertrek bij de Goffert tot na het laatste fluitsignaal.

De opkomst van de twee elftallen leverde een schitterend beeld op. Supportersgroepen van beide clubs pakten uit met reusachtige spandoeken. Nadat het eerste spandoek van N.E.C. was verdwenen, verscheen de tweede met de tekst ‘Ja, die droom van jou en mij is echt!’.

Gesteund door deze fantastische actie van de Nijmeegse aanhangers, schoot de ploeg van Rogier Meijer uit de startblokken. Al heel snel was Youri Baas, linksbuiten op papier, dichtbij de eerste treffer. Zijn kopbal uit een voorzet van Bart van Rooij, fit genoeg na enkele weken blessureleed, werd fantastisch gekeerd door Feyenoord-doelman Timon Wellenreuther.

Na een schot voorlangs van Kodai Sano en een paar vangballen voor Jasper Cillessen dacht N.E.C. de openingstreffer te maken. Een flitsende combinatie op links stelde Tjaronn Chery in staat voor een poging. Zijn bal vloog hoog in het doel, ware het niet dat de spelmaker zich in minimale buitenspelpositie bevond.

Amper twee minuten later moesten de Nijmegenaren zelf ook oppassen. Ramiz Zerrouki kreeg de bal voor zijn voeten bij een teruggetrokken vrije trap, maar de Algerijn schoot hoog over het doel van Cillessen. Uitkijken voor een tegentreffer moest N.E.C. in de tweede helft ook. Na een onderbreking wegens veiligheidsredenen kwam Feyenoord sterker terug op het veld.

Cillessen keerde eerst nog een afstandsschot van Quinten Timber, maar moest in de 59ste minuut het antwoord schuldig blijven op de knal van Paixão. Zijn bal verdween via de binnenkant van de paal in het doel. Daarna leek Feyenoord het duel al heel snel te beslissen. Lutsharel Geertruida kopte een voorzet binnen, maar de grensrechter stak zijn vlag terecht in de lucht voor buitenspel.

De hoop op een goede afloop bij de N.E.C.’ers keerde echt terug na de rode kaart van Yankuba Minteh. De razendsnelle buitenspeler pakte in één minuut twee oliedomme gele kaarten en kon vroegtijdig gaan douchen. Wat daarna volgde was een kansenregen voor de Nijmeegse driekleur. De ingevallen Sylla Sow gleed de bal voorlangs en ook een hoop hoekschoppen in de blessuretijd leverden hachelijke momenten op voor het doel van Wellenreuther, maar de bal wilde er niet in.

Daardoor is de vijfde keer titel 'Verliezend finalist' een feit in de historie van de club. Lang leek die droom van jou en mij echt. In De Kuip was N.E.C. zeker niet de mindere, maar staat het na negentig minuten toch met lege handen. Het bekeravontuur was geweldig, kende vele mooie verhalen en werd groots gedragen door tienduizenden (!) N.E.C.’ers; alleen een passend slotstuk ontbreekt.

Scoreverloop

59. Igor Paixão 1-0

Rood: Minteh (72., Feyenoord)

Opstelling N.E.C: Cillessen; Van Rooij (90+4. Pereira), Sandler, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers (66. González), Sano (87. Schöne), Proper; Chery, Koki (66. Sow), Baas (66. Hansen)