NIEUWS

N.E.C. nipt onderuit bij FC Utrecht

datum icoon 17-03-2024
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. is zondagmiddag met 1-0 onderuit gegaan bij FC Utrecht. In de Domstad was FC Utrecht na 90 minuten voetbal op een moeilijk veld de gelukkigste dankzij een doelpunt van Sam Lammers.

De eerste helft was weinig verheffend. Het feit dat N.E.C. haar eerste balcontact in het vijandelijke zestienmetergebied pas na een half uur kon noteren sprak boekdelen. Utrecht had uiteindelijk in het hele eerste bedrijf zelfs maar één balcontact in het strafschopgebied.

Maar als er een ploeg recht had op een treffer, dan was het N.E.C. Doelman Vasilis Barkas, die in Utrecht de voorkeur krijgt boven oud-N.E.C.-doelman Mattijs Branderhorst, moest tien minuten voor rust gestrekt op een vrije trap van Calvin Verdonk. Vijf minuten later haalde hij opgelucht adem toen een poging van Koki Ogawa rakelings voorlangs ging.

Na de rust ging ook FC Utrecht wat meer in de aanval. De thuisploeg deed dat het beste en nadat Jasper Cillessen zijn ploeg eerst nog tot tweemaal toe knap op de been hield, moest de doelman toch buigen. Lammers volleerde een afgemeten voorzet van Souffian El Karouani beheerst in het doel en opende de score.

Lammers was de man die na de openingstreffer het gevaarlijkste bleef. Voorzetten van Othmane Boussaid en El Karouani werden op miraculeuze wijze naast of tegen Cillessen aan geschoten. Invaller Sylla Sow was namens N.E.C. nog het meest dichtbij een treffer, maar doordat de spits van dichtbij faalde in de afronding bleef het bij 1-0.

De nederlaag heeft geen gevolgen voor de zesde plek van N.E.C. op de ranglijst, aangezien naarste achtervolger Go Ahead Eagles eerder dit weekend al onderuit ging. N.E.C. is na twee intensieve maanden nu een week vrij: op zaterdag 30 maart wordt de Eredivisie hervat met de thuiswedstrijd tegen PSV (aftrap 16.30 uur).

Scoreverloop

61. Lammers 1-0

Opstelling N.E.C.: Cillessen; Van Rooij, Sandler, Nuytinck, Verdonk (85. Baas); Schöne (77. Sow), Sano, Hoedemakers, Sano; Rober (85. Olden Larsen), Koki, Hansen (72. Borges Sanches)