NIEUWS

N.E.C. verslaat Vitesse in Arnhem met klinkende cijfers

datum icoon 07-04-2024
readtime icoon 2 min leestijd

N.E.C. is er voor het eerst in twaalf jaar in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Arnhem! In stadion GelreDome speelde de ploeg van trainer Rogier Meijer zeker niet op de toppen van zijn kunnen, maar zorgden treffers van Mees Hoedemakers en Sontje Hansen (2x) voor een overtuigende 0-3 eindstand.

Daar zag het in de eerste helft allesbehalve naar uit. Het initiatief lag daarin volledig bij Vitesse, dat veelvuldig dreigend was maar niet echt gevaarlijk wist te worden. Jasper Cillessen stond zoals de afgelopen weken zijn mannetje in het Nijmeegse doel en keerde de paar pogingen die de thuisploeg wel ondernam.

Na de rust kreeg N.E.C. pas wat grip op het duel. Maar ook dat leverde nog geen direct gevaar op. De openingstreffer van Mees Hoedemakers na een uur spelen kwam dan ook uit de lucht vallen. Letterlijk, want de middenvelder nam een pass van Sontje Hansen op magistrale wijze mee het zestienmetergebied in en schoot de bal hard in het dak van het doel.

Het doelpunt van Hoedemakers was fraai, maar die van Hansen een kwartier later sloot daar naadloos op aan. De buitenspeler ontving de bal iets over de middenlijn en kwam vervolgens geheel op eigen kracht tot een schietkans op de rand van het zestienmetergebied. Eloy Room hoorde de bal alleen langszoeven voordat hij het net toucheerde. De 0-3 in de blessuretijd was een mooie kers op de taart in het verder berustende stadion GelreDome.

De derbyzege brengt N.E.C. steviger op plek zes en afhankelijk van het resultaat bij Feyenoord – Ajax later deze middag mogelijk zelfs op plek 5. Wat we al weken zingen is nog meer eens extra bekrachtigd: N.E.C. is de nummer één van Gelderland!

Scoreverloop

65. Hoedemakers 0-1
80. Hansen 0-2
90+1. Hansen 0-3

Opstelling N.E.C.: Cillessen; Pereira (82. Arts), Sandler, Nuytinck (46. Ross), Baas; Hoedemakers, Chery, Sano; Rober, Koki (75. Sow), Olden Larsen (60. Hansen)