Zakelijk

N.E.C. gaat samenwerking aan met SPORTFIVE

N.E.C. gaat samenwerking aan met SPORTFIVE
N.E.C. heeft een akkoord bereikt met het sportmarketingbureau SPORTFIVE. Zij nemen de commerciële exploitatie over van N.E.C.

N.E.C. is enkele jaren geleden begonnen met de visie #SamenBeterNEC waarin 'eendracht' en 'ontwikkeling' moeten zorgen voor bedrijfseconomische- en maatschappelijke waarde. Voor alle organisatieactiviteiten staan kwaliteit, resultaat en continuïteit voorop. De club heeft de interne structuur aangepast om dichter bij haar doelgroepen te staan in de vorm van klantenteams. Maar #SamenBeterNEC staat ook voor strategische samenwerkingen op verschillende gebieden om zo de gewenste expertise in huis te halen. Voorbeelden daarvan zijn de horeca van N.E.C.  door YveY en de adviserende functie van Futuralis Football Company op voetbaltechnisch vlak.

In deze samenwerking neemt SPORTFIVE voor een langdurige periode de commerciële organisatie van de club over, kortom de sponsoring, de exposure en de hospitality . De medewerkers van team zakelijk komen bij SPORTFIVE in dienst, maar blijven voor N.E.C. werken. De huidige commerciële contracten tussen de sponsoren en N.E.C. blijven gewoon in stand.

"Best of both worlds"

Bart van Ingen, algemeen directeur van N.E.C. over de samenwerking: "De commerciële exploitatie van een Betaald Voetbalorganisatie zal de komende jaren steeds meer gaan om innovatie, activatie en een efficiënte organisatie. De samenwerking met SPORTFIVE is in deze optiek een keuze voor best of both worlds. We kunnen onze ambities versnellen en investeren in nog meer kwaliteit waarbij het risico laag blijft. Onze lokale verbondenheid blijft in stand, net als onze identiteit en clubcultuur. We vervolgen de ingeslagen weg. Daarom heeft dit proces naar deze strategische samenwerking toe ook veel tijd en zorgvuldigheid gevraagd."

"Een club en regio met potentie"

Douglas Gremmen, country director van SPORTFIVE Nederland: "We zijn enorm verheugd met deze overeenkomst. Ruim twee jaar geleden zijn we met elkaar in gesprek geraakt en hebben we de ontwikkelingen van N.E.C. van dichtbij meegemaakt. Het is knap wat er de afgelopen jaren in Nijmegen is neergezet met een hecht  team en veel positieve energie. De club en de regio hebben potentie en wij willen daar graag een bijdrage aan leveren.  De keuze voor N.E.C. past daarom precies binnen onze strategie om zowel regionaal als landelijk met veel slagkracht successen te boeken."

Over SPORTFIVE

SPORTFIVE, onderdeel van Lagardère Sports & Entertainment, is wereldwijd het grootste sportmarketingbureau dat gespecialiseerd is in de exploitatie van de marketing- en mediarechten van evenementen zoals de Olympische Spelen, UEFA Champions League, het EK Voetbal en tennistoernooi Roland Garros.  Daarnaast verzorgt SPORTFIVE de commerciële exploitatie van circa 250 voetbalclubs. Ze hebben in onder andere Duitsland, Frankrijk en Engeland al een sterk netwerk opgebouwd. Zo werken ze in Duitsland bijvoorbeeld samen met Borussia Dortmund, HSV en Bayer Leverkusen. In Nederland wordt nu samengewerkt met FC Utrecht en Roda JC.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36