Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Valse start voor Jong N.E.C.

Valse start voor Jong N.E.C.

Maandagmiddag heeft Jong N.E.C. haar eerste wedstrijd van de kampioenspoule A verloren. Op sportpark De Eendracht waren de beloften van Willem II met 2-3 te sterk. Aan Nijmeegse kant waren Ayman Sellouf en Thomas Beekman de doelpuntenmakers.

Jong N.E.C. liep halverwege de eerste helft met wat pech tegen een achterstand aan. De formatie van trainer Ron de Groot speelde met vlagen prima voetbal, maar een afstandsschot werd van richting veranderd; waarop keeper Alessio Budel niet meer kon reageren. Thomas Beekman, die afgelopen week op zijn 20e verjaardag een contract bij N.E.C. tekende tot 2022, bracht zijn ploeg niet lang daarna weer langszij.

Daarna ging de thuisploeg opzoek naar meer, maar waren het de bezoekers die vlak voor de rust weer op voorsprong kwamen. Via de 27-jarige Paul Gladon, werd het 1-2 in het voordeel van Jong Willem II. Met die tussenstand als feit, zochten de ploegen de kleedkamers op.

Jong N.E.C. begon prima aan de hervatting. De ploeg van De Groot had het betere van het spel en een gelijkmaker hing in de lucht- en die kwam er. Ayman Sellouf, een van de spelers uit het eerste elftal die meedeed, maakte er (terecht) 2-2 van.

Het leek erop dat het een puntendeling ging worden, maar in de slotfase liepen de jongelingen van N.E.C. door een doelpunt van de bezoekers uit Tilburg toch nog averij op. Eindstand: 2-3.

Keuken Kampioen Divisie Maandag 9 maart 2020 Trainingscomplex Zoudenbalch
Jong FC Utrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 54
4 Volendam 52
5 Go Ahead 48
6 NAC Breda 47
7 Excelsior 44
8 NEC 42
9 Almere City 41
10 FC Den Bosch 41
11 Telstar 41
12 Jong Utrecht 38