Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Valse start voor Jong N.E.C.

Valse start voor Jong N.E.C.

Maandagmiddag heeft Jong N.E.C. haar eerste wedstrijd van de kampioenspoule A verloren. Op sportpark De Eendracht waren de beloften van Willem II met 2-3 te sterk. Aan Nijmeegse kant waren Ayman Sellouf en Thomas Beekman de doelpuntenmakers.

Jong N.E.C. liep halverwege de eerste helft met wat pech tegen een achterstand aan. De formatie van trainer Ron de Groot speelde met vlagen prima voetbal, maar een afstandsschot werd van richting veranderd; waarop keeper Alessio Budel niet meer kon reageren. Thomas Beekman, die afgelopen week op zijn 20e verjaardag een contract bij N.E.C. tekende tot 2022, bracht zijn ploeg niet lang daarna weer langszij.

Daarna ging de thuisploeg opzoek naar meer, maar waren het de bezoekers die vlak voor de rust weer op voorsprong kwamen. Via de 27-jarige Paul Gladon, werd het 1-2 in het voordeel van Jong Willem II. Met die tussenstand als feit, zochten de ploegen de kleedkamers op.

Jong N.E.C. begon prima aan de hervatting. De ploeg van De Groot had het betere van het spel en een gelijkmaker hing in de lucht- en die kwam er. Ayman Sellouf, een van de spelers uit het eerste elftal die meedeed, maakte er (terecht) 2-2 van.

Het leek erop dat het een puntendeling ging worden, maar in de slotfase liepen de jongelingen van N.E.C. door een doelpunt van de bezoekers uit Tilburg toch nog averij op. Eindstand: 2-3.

Oefenduel Zaterdag 8 augustus 2020 De Eendracht
N.E.C.
18:00
S.C. NEC

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Volendam 55
4 Jong Ajax 54
5 NAC Breda 50
6 Go Ahead 48
7 Excelsior 47
8 NEC 45
9 Almere City 44
10 Telstar 44
11 Jong Utrecht 38
12 Den Bosch 35