Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - SC Cambuur

Voorbeschouwing N.E.C. - SC Cambuur

Vanmiddag staat voor N.E.C. een uitdaging van formaat op het programma. Met SC Cambuur komt namelijk de koploper van de Keuken Kampioen Divisie op bezoek. Vorig seizoen leken de Leeuwarders al onbedreigd op de Eredivisie af te stomen, maar toen gooide de door corona noodzakelijke vroege seizoensstop roet in het Friese eten. Ook nu prijkt de ploeg van trainer Henk de Jong weer bovenaan de ranglijst, al zitten de achtervolgers nu nog steviger in het spoor.

Afgelopen weekend viel voor SC Cambuur een zeldzame nederlaag te noteren. Na acht competitie-overwinningen op rij verloren de Friezen vorige week namelijk in eigen huis met 0-1 van FC Volendam. Het feit dat geen punt werd behaald in de wedstrijd was overigens niet de enige zeldzaamheid. Het was namelijk ook voor het eerst sinds 11 september (!) dat de geel-blauwen niet tot scoren kwamen. Destijds was Go Ahead Eagles in Leeuwarden met 0-2 te sterk. SC Cambuur heeft in de persoon van Robert Mühren de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in de gelederen. In achttien wedstrijden wist de ervaren spits dit seizoen al evenzoveel doelpunten te maken.

In tegenstelling tot de tegenstander van vandaag wist N.E.C. vorige week tegen Excelsior wél drie punten op het conto bij te schrijven, maar daar leek het na de eerste helft nog allerminst op. De ploeg van trainer Rogier Meijer keek na 45 minuten namelijk tegen een 0-2 achterstand aan, maar wist in de tweede helft onder aanvoering van Jonathan Okita gelukkig de rug te rechten. Door doelpunten van hem, Souffian El Karouani en Jordy Bruijn (penalty) werden de Rotterdammers toch nog met een nederlaag op zak terug naar Kralingen gestuurd.

Tegen Cambuur zal minder slap aan de wedstrijd begonnen moeten worden als tegen Excelsior om uiteindelijk tot een goed resultaat te komen. Winnen betekent goede zaken doen en steviger nestelen in de subtop, verliezen kan er zomaar voor zorgen dat je een paar plekken zakt. Vorig jaar lukte dat winnen in eigen huis niet. Mede dankzij een wonderschoon doelpunt van Robert Mühren werd het toen 0-2 voor de Friezen. In Leeuwarden werd het in de eerste speelronde van dit seizoen ook al 2-0 voor SC Cambuur. Tijd om die (korte) serie te doorbreken, zelf goede zaken te doen en Cambuur een pas op de plaats te laten maken in de strijd om de bovenste plekken op de ranglijst.

De aftrap is vanmiddag om 12.15 uur en de scheidsrechter van vandaag is Edwin van de Graaf. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN 1.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 26 februari 2021 Parkstad Limburg Stadion
Roda JC
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 60
2 Graafschap 56
3 Almere 53
4 NAC Breda 50
5 Go Ahead 47
6 NEC 41
7 Roda JC 41
8 FC Volendam 40
9 Telstar 34
10 Excelsior 30