NIEUWS

Romeny kopt N.E.C. in absolute slotseconde naar belangrijke zege op Jong FC Utrecht

datum icoon 09-03-2020
readtime icoon 3 min leestijd

In een niet bijster spectaculaire wedstrijd heeft N.E.C. in extremis drie punten gepakt op Sportcomplex Zoudenbalch. De wedstrijd leek door twee benutte penalty’s uit te draaien op een bloedeloze 1-1, maar een kopbal in de verre hoek van Ole Romeny bracht de Nijmegenaren toch nog langs Jong FC Utrecht: 1-2. Daarmee wipt N.E.C. op de ranglijst weer over SC Telstar en Almere City FC heen, en staat het nu achtste.

Door Jesse van Someren

Het duel kende een bijzonder vervelend begin voor de Nijmegenaren. Binnen twee minuten werd Utrecht-aanvaller Odysseus Velanas vastgehouden in het strafschopgebied, waardoor scheidsrechter Laurens Gerrets naar de stip wees. Spits Jonas Arweiler faalde niet, en stuurde Mattijs Branderhorst naar de verkeerde hoek. Het lukte N.E.C. daarna niet een snel antwoord te vinden. Sterker nog, Branderhorst voorkwam met een paar goede ingrepen de tweede treffer voor de thuisploeg.

Dat antwoord kwam er in minuut 25 wel. Na een overtreding op Ayman Sellouf wees scheidsrechter Gerrets wederom gedecideerd naar de stip, dit maal voor N.E.C. Ook Zian Flemming toonde zich koel en schoot de strafschop feilloos binnen: 1-1. In een eerste helft die verder weinig hoogtepunten kende, was Jonathan Okita vlak voor rust nog het dichtst bij een tweede Nijmeegse treffer. Utrecht-goalie Fabian De Keijzer tikte een geplaatst schot van de vleugelaanvaller nog net uit de verre hoek.

In de tweede helft kreeg Jong Utrecht opnieuw snel de mogelijkheid om op voorsprong te komen. Via een voorzet vanaf de rechterkant kwam Arweiler in ideale positie om zijn tweede treffer binnen te schuiven, maar hij werkte de bal gelukkig naast. N.E.C. reageerde luttele minuten later met een fantastisch afstandsschot van Sellouf. Doelman De Keijzer was geklopt, maar de bal landde ongelukkig op de lat. Het momentum lag even bij de Nijmegenaren, die ook via een volley van Okita in de buurt van de 1-2 kwamen.

Na een intermezzo van tien minuten was het weer aan de thuisploeg. Doelman Branderhorst toonde zich, net als in de eerste helft, belangrijk met drie uitstekende reddingen in ruim vijf minuten tijd. Bijna werden die cruciale ingrepen meteen beloond, toen Mart Dijkstra invaller Romeny met een uitstekende pass richting doel stuurde. Helaas stond doelman De Keijzer in de weg, net als een half minuutje later op een goede poging van Flemming.

Waar de twee doelmannen zich dus onderscheidden, gingen we met een nog altijd gelijke stand de laatste tien minuten in. Kansen en een winnaar leken er niet meer te komen, tot de allerlaatste seconde van de blessuretijd. Een goede voorzet van Okita werd fantastisch binnengekopt door Romeny, die het N.E.C.-liefhebbende deel van Zoudenbalch deed uitbarsten van vreugde. Een déjà vu naar vorig seizoen, toen Jong FC Utrecht ook met 2-1 werd geklopt door een treffer in blessuretijd.