NIEUWS

Voorbeschouwing FC Utrecht - N.E.C.

datum icoon 17-03-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Het houdt de laatste tijd maar niet op voor N.E.C. De ploeg van Rogier Meijer boekte drie competitie-overwinningen op rij en won tussen de bedrijven door ook de halve finale van het bekertoernooi. Op de ranglijst hebben de Nijmegenaren voor aanvang van speelronde 26 de zesde plek in handen, op één punt van Ajax.

De tegenstander van vanmiddag, FC Utrecht, doet het niet veel slechter. De Domstedelingen staan achtste (op zes punten van N.E.C.) en hebben dat te danken aan de opmars die onder trainer Ron Jans is gemaakt. Na de helse seizoenstart, waarin de Utrechters lange tijd op de onderste plekken van de Eredivisie stonden, heeft de ploeg zich knap teruggevochten in het seizoen.

Vanmiddag zullen beide ploegen een slag willen slaan in de strijd om een plekje in de play-offs. In de selectie van de tegenstander treft N.E.C. daarbij de nodige oude bekenden. Bij FC Utrecht maken Mattijs Branderhorst, Souffian El Karouani en Ole Romeny deel uit van de selectie.

FC Utrecht speelde vorige week met 1-1 gelijk tegen Almere City FC. De ploeg van Ron Jans keek in Almere al na drie minuten tegen een achterstand aan, maar zag de van Glasgow Rangers gehuurde Sam Lammers nog binnen het kwartier gelijkmaken.

N.E.C. won in Nijmegen met 2-0 van sc Heerenveen en wipte daarmee over Go Ahead Eagles heen op de ranglijst. De doelpunten werden in een tijdsbestek van twee minuten gemaakt door Koki Ogawa en Rober González. Voor Koki Ogawa werd de week enkele dagen later nog net wat mooier: de Japanner kreeg te horen dat hij voor de komende interlandperiode is opgeroepen voor zijn thuisland.

In Nijmegen won N.E.C. dit jaar met 3-0 van FC Utrecht, door doelpunten van Dirk Proper, Magnus Mattsson en Bas Dost. Voor een bijzondere editie van de wedstrijd van vanmiddag keren we terug naar 2002, toen N.E.C. in Utrecht na zes (!) minuten voetballen al op een 0-3 voorsprong stond door doelpunten van Patrick Ax (2x) en Danny Hesp. Het werd die middag uiteindelijk 1-4 in Nijmeegs voordeel.

Scheidsrechter van dienst is vanmiddag Danny Makkelie, die dit seizoen eerder de leiding over de thuiswedstrijd tegen Almere City (1-1) in handen had. Hij wordt geholpen door assistenten Steegstra en De Vries. Rob Dieperink is de VAR.

De aftrap in de Galgenwaard is vanmiddag om 14.30 uur. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op het open kanaal van ESPN.