NIEUWS

Voorbeschouwing Fortuna Sittard – N.E.C.

datum icoon 02-04-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Voetbalminnend Nijmegen is nog maar net bekomen van de geweldige overwinning op koploper (en het tot afgelopen weekend ongeslagen) PSV, maar de volgende wedstrijd staat voor N.E.C. alweer voor de deur. Vanavond om 21.00 uur gaat de ploeg van Rogier Meijer proberen de volgende drie punten binnen te halen in een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

N.E.C. en Fortuna Sittard beleefden afgelopen weekend elk een heel andere zaterdag. N.E.C. flikte iets wat dit seizoen nog geen enkele andere ploeg was gelukt – winnen van PSV – terwijl Fortuna Sittard stevig onderuit ging bij Sparta (4-0 voor de Rotterdammers). En dat terwijl de ploeg van trainer Danny Buijs eigenlijk aan een prima serie bezig was. In de vier wedstrijden vóór afgelopen weekend wisten de Limburgers drie keer te winnen: van PEC Zwolle, Excelsior en RKC Waalwijk. De vierde wedstrijd in de serie was een 2-2 gelijkspel bij Ajax, ook bepaald geen dagelijkse kost.

Grote man in die vier wedstrijden was spits Kaj Sierhuis. De aanvalsleider van de Fortunezen wist in het genoemde vierluik maar liefst zes keer te scoren, waarmee zijn totaalaantal op elf treffers kwam te staan. In de persoon van Rodrigo Guth en Ragnar Oratmangoen vinden we tevens twee oud-N.E.C’ers in de selectie van de Limburgers.

N.E.C. won zaterdag ondanks de afwezigheid van enkele basiskrachten van PSV en zette daarmee de Goffert in vuur en vlam. Een volgend fantastisch hoofdstuk in het mooie boek dat over dit seizoen van de Nijmegenaren geschreven kan worden. Het zorgde ervoor dat de ploeg nu met 42 verzamelde punten nog altijd op de zesde plaats op de ranglijst staat. Wel vielen Lasse Schöne en Bart van Rooij geblesseerd uit: zij missen het treffen met de Limburgers.

Fortuna Sittard vinden we vier plaatsen lager terug, op acht punten afstand van N.E.C. Een klassering waar op voorhand voor getekend zal zijn in Sittard, maar nu het einde van het seizoen nadert zullen ze ongetwijfeld wat extra gas willen geven voor een mooi toetje in de vorm van play-offs aan het eind van de rit.

Eerder dit seizoen speelden N.E.C. en Fortuna in Nijmegen al een spectaculaire onderlinge wedstrijd. Beide ploegen ontvingen een rode kaart en in totaal werd er vijf keer gescoord, waarbij de verdeling sterk in het voordeel van N.E.C uitviel: 4-1. De Nijmeegse doelpunten werden gemaakt door Magnus Mattsson (2x), Koki Ogawa en Sontje Hansen. Ogawa en Hansen speelden tegen PSV niet mee, maar staan vanavond wel weer ter beschikking voor Rogier Meijer.

Bij winst in Sittard gaat N.E.C. in ieder geval voor twee dagen Ajax voorbij op de ranglijst. Fortuna kan bij een overwinning op zijn beurt een sprongetje maken naar plek 8, een positie die inderdaad recht geeft op deelname aan de play-offs. Het is daarbij wel afhankelijk van wat er op de andere velden gebeurt.

De wedstrijd van vanavond begint om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Richard Martens. N.E.C. wordt ook in Limburg weer gesteund door een vol uitvak. Wie daar niet in staat, kan de wedstrijd in zijn geheel bekijken op het open kanaal van ESPN.

Door Teun van Thiel