NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - Heracles Almelo

datum icoon 03-02-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Nu de storm rond de transferdeadline weer is gaan liggen, maakt N.E.C. zich op voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. Vanavond om 21.00 uur zal scheidsrechter Marc Nagtegaal die wedstrijd in gang blazen.

N.E.C. treft met Heracles Almelo de ploeg die aan speelronde 20 begint als de nummer 15 van de Eredivisie. De Heraclieden beleven een roerig seizoen, waarin net voor de winterstop afscheid werd genomen van trainer John Lammers. De oefenmeester werd vervangen door Erwin van de Looi, die nu dus aan het Almelose roer staat.

Na de winterstop wist Heracles te winnen van RKC (1-2), werd gelijkgespeeld tegen FC Volendam en ging de ploeg vorig weekend ten onder tegen Ajax (2-4). In die laatste twee wedstrijden was er een basisplaats ingeruimd voor voormalig N.E.C-speler Jordy Bruijn, die afgelopen maand overkwam van het Libanese Safa SC.

Waar met Jordy Bruijn vanavond een oude bekende terugkeert naar De Goffert, zal de ploeg van Rogier Meijer het vanaf nu zonder een ander bekend gezicht moeten stellen. Magnus Mattsson zag zijn goede seizoen namelijk beloond worden met een recordtransfer naar de Deense topclub FC Kopenhagen.

Tegenover het vertrek van de Deen staat voor N.E.C. o.a. de komst van nieuwelingen Tjaronn Chery (die vorige week al inviel) en Sylla Sow. Laatstgenoemde kwam net voor het verstrijken van de transferdeadline over van Go Ahead Eagles en keert met deze transfer terug op zijn oude nest. De geboren Nijmegenaar doorliep namelijk de jeugdopleiding van N.E.C.

Heracles Almelo is de ploeg met de meeste tegendoelpunten (45 stuks) in de Eredivisie. Bij de doelpunten die Heracles zelf maakt zijn Emil Hansson (5 doelpunten, 3 assists) en Mario Engels (5 doelpunten, 2 assists) vaak betrokken.

In Almelo werd N.E.C. aan het begin van het seizoen met een 2-1 nederlaag terug naar Nijmegen gestuurd. De laatste keer dat beide ploegen het in Nijmegen tegen elkaar opnamen, werd er niet gescoord.

Winst op Heracles Almelo zou niet alleen zorgen voor drie punten, maar ook voor een goed gevoel richting de bekerwedstrijd die N.E.C. komende dinsdag tegen ADO Den Haag gaat spelen. Laat de wedstrijd van vanavond een opmaat zijn voor een mooie week in De Goffert!

Door Teun van Thiel