NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - PSV

datum icoon 30-03-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Op de late zaterdagmiddag gaat N.E.C. in het Goffertstadion de strijd aan met PSV, de ploeg die acht wedstrijden voor het eind van de competitie de kampioensschaal al zo’n beetje kan aanraken. Een uitdaging van formaat, maar de ploeg van Rogier Meijer heeft dit seizoen al meerdere keren bewezen een resultaat te kunnen boeken tegen ploegen die op papier misschien een maatje groter zijn. AZ, FC Twente, Feyenoord en Ajax kunnen erover meepraten.

Het zijn evenwel indrukwekkende cijfers die PSV tot dusverre kan overleggen. 23 overwinningen, drie gelijke spelen en nul nederlagen staan achter de naam van de Eindhovense club en de doelcijfers zijn al net zo overweldigend: met 81 gemaakte treffers en dertien tegendoelpunten scoort PSV op beide vlakken het best van alle clubs. 

Toch zijn de laatste overwinningen van de ploeg van trainer Peter Bosz minder klinkend dan je op basis van bovenstaande cijfers wellicht zou verwachten. FC Twente en Go Ahead Eagles werden allebei met het minimale verschil (1-0) verslagen. Daarvoor werd ook nog met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord.

N.E.C. voelde voor de interlandbreak voor het eerst in lange tijd weer eens wat verliezen is. In Utrecht ging de ploeg met 0-1 onderuit in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Een doelpunt van Sam Lammers deed de Nijmegenaren uiteindelijk toch de das om.

In september speelden N.E.C. en PSV in Eindhoven al tegen elkaar. N.E.C. was kansloos in Eindhoven, maar verkeerde toen nog wel in een totaal andere fase van het seizoen. Uiteindelijk was PSV met een 4-0 overwinning nog genadig, al hadden de Eindhovenaren wel twee penalty's nodig om tot die eindstand te komen. Jasper Cillessen mocht bedankt worden voor het voorkomen van een veel grotere nederlaag.

In Nijmegen leek het afgelopen seizoen ook even in een 4-0 overwinning voor PSV te eindigen. Dat was althans de tussenstand die na een uur voetballen op het scorebord stond. Twee treffers van Oussama Tannane zorgden echter voor een 2-4 eindstand. 

Zal het N.E.C. lukken PSV de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen, worden de punten gedeeld of gaan ze toch alle drie mee naar Eindhoven? Om 16.30 uur zal Bas Nijhuis voor het eerst op zijn fluit blazen om op zoek te gaan naar het antwoord op die vraag. Wie niet in het uitverkochte Goffertstadion met 12.540 supporters aanwezig is, kan de wedstrijd in zijn geheel bekijken op ESPN 2.