NIEUWS

Voorbeschouwing PSV - N.E.C.

datum icoon 16-09-2023
readtime icoon 3 min leestijd

Voor de tweede keer op rij staat voor N.E.C. een uitwedstrijd tegen een (in dit geval gedeeld) koploper van de Eredivisie op het programma. Gingen de Nijmegenaren twee weken geleden de strijd aan met Sparta (1-1), nu is PSV de uitdagende opponent. Door de absentie van ervaren verdedigers als Bram Nuytinck en Philippe Sandler is het daarbij zelfs puzzelen geblazen voor trainer Rogier Meijer.

PSV heeft net als AZ en FC Twente haar drie gespeelde wedstrijden gewonnen en dus voert dat drietal de ranglijst aan. In die drie wedstrijden kreeg PSV slechts één tegentreffer te verwerken en afgelopen week zag trainer Peter Bosz aanvaller Hirving Lozano aan zijn selectie worden toegevoegd. De snelle Mexicaan kwam over van Napoli (de club waar hij in 2019 naartoe ging toen hij vertrok bij PSV) en is vandaag voor het eerst opgenomen in de Eindhovense wedstrijdselectie. Of hij direct in de basis start is de vraag, aangezien Johan Bakayoko het dit seizoen als rechtsbuiten prima gedaan heeft.

De rechtsbuiten van PSV zal vanavond waarschijnlijk te maken krijgen met Youri Baas, die door Rogier Meijer als linksback lijkt te worden opgesteld. Calvin Verdonk en Mathias Ross vormen dan het hart van de Nijmeegse defensie, terwijl Bart van Rooij terugkeert als rechtsback. Op het middenveld keert Lasse Schöne terug van een blessure. Voorin lijkt een plek gereserveerd te worden voor Robér Gonzalez. Lars Olden Larsen zou dan genoegen moeten nemen met een plekje op de bank. Kodai Sano heeft zijn werkvergunning binnen en dus zal de Japanner voor het eerst in de wedstrijdselectie worden opgenomen.

N.E.C. won nog nooit in Eindhoven en ook vorig seizoen bleven alle punten in Eindhoven. In speelronde 12 werd het toen 3-0, door doelpunten van Anwar El Ghazi, Luuk de Jong en Noni Madueke.

Rogier Meijer en zijn mannen worden in Eindhoven gesteund door meer dan duizend (!) Nijmeegse supporters. Samen zullen ze proberen het PSV zo lastig mogelijk te maken. Dat gaat gebeuren onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij, die om 20.00 voor het eerst op zijn fluit zal blazen. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op het open kanaal van ESPN. 

Door Teun van Thiel