NIEUWS

Voorbeschouwing Feyenoord - N.E.C.

datum icoon 21-04-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Nijmeegse Eenheid we vertrekken met zijn allen naar De Kuip! Zondag 21 april, 18.00 uur: bekerfinale! Er zal dit seizoen geen enkele wedstrijd zijn geweest die dik omrand in zó veel Nijmeegse agenda’s is genoteerd. Vanavond moet het gebeuren! Kan N.E.C. na vier verloren bekerfinales na deze vijfde poging eindelijk de zo felbegeerde Dennenappel in de prijzenkast bijzetten?

Aan een gebrek aan ondersteuning zal het vandaag in ieder geval niet liggen. Maar liefst 17.500 N.E.C.-supporters zullen in bussen en auto’s als een rood-zwart-groen lint over de A15 richting Rotterdam trekken, waarmee Rogier Meijer en zijn mannen dus een ware exodus teweegbrengen. De steun voor tegenstander Feyenoord zal minstens zo groot zijn, waarmee de ingrediënten voor een heerlijke cupsfeer in ieder geval aanwezig zijn.

N.E.C. beleefde geen ideale generale repetitie voor de bekerfinale. Afgelopen zondagavond werd in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle, een ploeg die aanzienlijk lager op de ranglijst staat. Feyenoord ging vanuit Sittard wel met een overwinning op zak naar huis, maar ook voor de Rotterdammers ging het niet vanzelf. Door een treffer van David Hancko werd met 0-1 gewonnen van Fortuna Sittard.

Op papier zullen op voorhand Feyenoord de meeste kansen worden toegedicht voor een overwinning in de bekerfinale. Maar won PEC Zwolle niet ooit met 5-1 een bekerfinale van Ajax? Speelde N.E.C. dit seizoen niet ‘gewoon’ met 2-2 gelijk in De Kuip? En heeft de Nijmeegse brigade niet als énige ploeg dit seizoen lijstaanvoerder PSV op een nederlaag getrakteerd? Ja! Alles is mogelijk, dus zeker ook de eerste echte hoofdprijs voor N.E.C.

Serdar Gözübüyük is de aangewezen scheidsrechter om de bekerfinale in goede banen te leiden. Hij wordt daarbij geholpen door assistent-scheidsrechters Erwin Zeinstra en Johan Balder. Jeroen Manschot is de vierde man, terwijl Pol van Boekel de VAR van dienst is. 

Gesteund door een bomvolle Kuip zullen beide ploegen geen moeite hebben zich op te laden voor deze wedstrijd van het jaar. N.E.C. gaat (minstens) negentig minuten knallen voor rood, zwart en groen, om daarna hopelijk eindelijk de TOTO KNVB Beker in de lucht te mogen houden. Alles geven voor club en stad! Of zoals Schele Daan zegt in zijn finalelied: We gaan die cup haalluhhh!

Beluister hier de playlist met alle N.E.C.-bekerfinale hits!

Door Teun van Thiel