NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - PEC Zwolle

datum icoon 14-04-2024
readtime icoon 3 min leestijd

N.E.C. - PEC Zwolle. Voor veel supporters zal deze wedstrijd vooral te boek staan als ‘de laatste wedstrijd voor de bekerfinale’, maar voor N.E.C. is het toch ook gewoon speelronde 30 in de Eredivisie, de competitie waarin de ploeg nog altijd strijd om Europees voetbal. Geen wedstrijd om enkel als tussendoortje te zien dus.

PEC Zwolle is de nummer veertien van de Eredivisie. De Zwollenaren kunnen zich nagenoeg veilig noemen voor het degradatiespook dat de nodige ploegen in de Eredivisie deze weken volop angst aanjaagt. Afgelopen weekend won de ploeg van trainer Johnny Jansen met 2-1 van Excelsior, door doelpunten van Mac Nulty en Velanas. Een overwinning die zeer welkom was, aangezien PEC de acht voorgaande wedstrijden niet had weten te winnen.

Over de wedstrijd die N.E.C. afgelopen weekend speelde hoeven we hier niemand iets te vertellen. De 0-3 overwinning in het Gelredome zal iedereen nog helder op het netvlies staan. Het voetbal was allebehalve sprankelend, maar het fantastische eindresultaat maakte dat op het stadionplein een spontaan volksfeest losbarstte toen de selectie na afloop terugkeerde bij het Goffertstadion.

In Zwolle wist N.E.C. dit seizoen met 3-1 te winnen van de tegenstander van vanavond. Elayis Tavsan maakte net voor rust de 0-1, waarna Bart van Rooij direct na de pauze de score verdubbelde. Younes Namli zorgde er met zijn treffer in de 75e minuut voor dat het nog even spannend werd, maar in de extra tijd gooide Youri Baas de wedstrijd in het slot door de 1-3 binnen te werken.

De doelpunten komen bij PEC Zwolle dit seizoen vooral van spits Lennart Thy. De Duitser was al goed voor elf competitiedoelpunten. Nummer twee op de lijst van doelpuntenmakers is voormalig N.E.C-speler Ferdy Druijf (5 doelpunten), maar hij is al lang uitgeschakeld door een knieblessure. Ook PEC Zwolle-verdediger Sam Kersten speelde ooit in het rood, zwart en groen, al kwam hij alleen uit voor de jeugd van N.E.C. Andersom kwamen N.E.C.’ers Philippe Sandler en Calvin Verdonk in het verleden uit voor PEC Zwolle.

N.E.C. moet vanavond laten zien dat het nog niet met het hoofd bij volgende week zondag zit, als de ploeg in Rotterdam gaat strijden om de KNVB Beker. Alle aandacht bij PEC Zwolle dus, de punten in Nijmegen houden en dan een week lang toewerken naar de bekerfinale!

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en zal in gang worden gefloten door scheidsrechter Dennis Higler. Dat kan goed nieuws zijn voor N.E.C., aangezien de leidsman dit seizoen al twee keer eerder een wedstrijd in het Gofferstadion floot en N.E.C. allebei die wedstrijden wist te winnen. De Goffert zal uiteraard weer vol zitten. Wie er niet bij is, kan de wedstrijd in zijn geheel bekijken op het open kanaal van ESPN.