Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – N.E.C.

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – N.E.C.

Na een korte interlandbreak neemt N.E.C. het vanavond om 18.45 uur op tegen Jong FC Utrecht. In de achtste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie zal de ploeg van Rogier Meijer op sportcomplex Zoudenbalch moeten afrekenen met de jonge Domstedelingen om zo de tweede overwinning op rij te boeken. De laatste wedstrijd voor de het interlandweekend werd in de Goffert namelijk met 6-0 gewonnen van FC Eindhoven.

Jong FC Utrecht wist haar laatste wedstrijd ook te winnen. In Deventer werd het tegen Go Ahead Eagles in de laatste minuut 2-3 door een doelpunt van spits Jeredy Hilterman, die ook al de tweede Utrechtse treffer had gemaakt. Eerder won de ploeg van trainer René Hake ook al van FC Volendam (0-1). Opvallend genoeg ging het ook toen om een uitoverwinning. De twee winstpartijen zorgen ook meteen voor het totale puntenaantal dat Jong FC Utrecht tot dusverre vergaard heeft. De overige vier gespeelde wedstrijden gingen immers allemaal verloren. Het resulteert in een voorlopige achttiende plaats op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

N.E.C. vinden we na de eclatante overwinning op FC Eindhoven terug op de zevende plaats. Opvallend genoeg zit tussen die zevende plaats en plek 18 (jong FC Utrecht dus) een gaatje van maar drie punten. Om niet mogelijk af te zakken naar het rechterrijtje op de ranglijst is een overwinning zeer welkom en wat dat betreft kunnen de onderlinge resultaten tussen N.E.C. en Jong FC Utrecht alleen maar voor vertrouwen zorgen. Zes keer eerder speelden de ploegen tegen elkaar, vijf keer won N.E.C. en één keer werd het gelijk.

N.E.C. won dit seizoen één van haar drie uitwedstrijden. In Volendam werd het 1-3 in Nijmeegs voordeel, maar de wedstrijden bij SC Cambuur en De Graafschap gingen verloren. Taak aan Rogier Meijer en zijn spelers om er vanavond een overwinning aan toe te voegen. De trainer kan daarbij beschikken over een fitte selectie. Ook Edgar Barreto is weer speelklaar, al is de verwachting dat hij (net als Dirk Proper) genoegen zal moeten nemen met een plekje op de bank. De plek op het middenveld wordt dan ingevuld door Javier Vet, die tegen FC Eindhoven zijn debuut maakte voor N.E.C. Verder zal Kevin Bukusu zijn positie naast Rens van Eijden weer innemen en gaat Jonathan Okita naar alle waarschijnlijkheid de plek naast Rangelo Janga invullen. Nieuwe aanwinst Terell Ondaan neemt dan plaats op de bank.

De aftrap op Zoudenbalch is om 18.45. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op FOX Sports 3 en is op de radio te volgen dankzij de mannen van RN7.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
18:45
Go Ahead Eagles

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 19
2 NAC Breda 18
3 Almere City 18
4 Graafschap 16
5 NEC 13
6 Roda JC 12
7 FC Volendam 12
8 Telstar 12
9 Go Ahead 12
10 Jong Ajax 12