Voorbeschouwing

Voorbeschouwing Jong PSV - N.E.C.

Voorbeschouwing Jong PSV - N.E.C.
Vanavond gaat N.E.C. op De Herdgang in Eindhoven op zoek naar de derde overwinning op rij. Daarvoor zal afgerekend moeten worden met Jong PSV, dat bezig is aan een seizoen met wisselende resultaten. Zo won de ploeg van trainer Peter Uneken haar voorlaatste wedstrijd overtuigend met 3-0 van SC Telstar, maar gingen de Eindhovenaren afgelopen vrijdag stevig over de knie bij FC Volendam (5-1). Jong PSV speelde tot dusverre zeven wedstrijden dit seizoen. Drie keer werd gewonnen, vier keer werden de punten aan de tegenstander gelaten. Het zorgt voor een twaalfde plaats op de ranglijst, met drie punten achterstand op N.E.C. (vijfde plaats). N.E.C. is overigens niet de enige ploeg die twaalf punten bij elkaar heeft gevoetbald dit seizoen. Maar liefst vijf (!) andere clubs staan ook op twaalf punten, maar N.E.C. had er één wedstrijd minder voor nodig dan dit vijftal.

Jong PSV heeft zich de voorbije jaren ontpopt als een lastige opponent voor N.E.C., hoewel de Eindhovenaren in de zeven eerdere ontmoetingen pas één keer de volle buit pakten (1-0 in 2014). Opvallend genoeg viel die Nijmeegse nederlaag te noteren in het befaamde kampioensjaar van de club. Verder waren er twee doelpuntrijke gelijke spelen (3-3 en 4-4) en vier overwinningen. De laatste ontmoeting dateert van 18 oktober vorig jaar, toen het in De Goffert 1-0 werd door een doelpunt van Zian Flemming.

N.E.C. zal na twee winstpartijen op rij met vertrouwen afreizen naar Eindhoven. De selectie is fit en het doelsaldo over de afgelopen twee wedstrijden (10 voor, 1 tegen) zal bijdragen aan het goede gevoel. Ook het 'coronaspook' dat rondwaart in de vaderlandse competities laat de ploeg van trainer Rogier Meijer vooralsnog gelukkig behoorlijk links liggen. De verwachting is dan ook dat het basiselftal vanavond hetzelfde is als dat van afgelopen vrijdag. Dat betekent dat onder andere Terell Ondaan (die zijn debuut in Utrecht opluisterde met een doelpunt) en Edgar Barreto weer op de bank zullen plaatsnemen.

De wedstrijd van vanavond (aftrap om 18.45 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge en is te zien op FOX Sports 2. Ook de mannen van RN7 zijn weer aanwezig, zij zorgen voor een radioverslag. 
90' De wedstrijd is afgelopen
90' Gele kaart Emmanuel Nosa
88' Gele kaart Norbert Alblas (K)
88' Gele kaart Rens van Eijden
86' GOAL: Thomas Beekman maakt de 1-1
83' Richard Ledezma wordt gewisseld voor Tijn Daverveld
78' Kevin Bukusu wordt gewisseld voor Thomas Beekman
74' Gele kaart Javier Vet
74' Damian Timan wordt gewisseld voor Andrew Mendonca
74' Robin Schoonbrood wordt gewisseld voor Emmanuel Nosa
70' Gele kaart Richard Ledezma
62' Dennis Vos wordt gewisseld voor Luis Felipe
57' Joep van der Sluijs wordt gewisseld voor Terell Ondaan
54' Gele kaart Dennis Vos
46' Kristoffer Ingi Kristinsson wordt gewisseld voor Cheick Touré
46' De tweede helft is begonnen
45' Rust
45' GOAL: Kristoffer Ingi Kristinsson maakt de 1-0
1' AFTRAP: De wedstrijd is begonnen

Opstelling Jong PSV

1 Maxime Delanghe (K)
2 Shurandy Sambo
3 Mees Krekels
4 Justin de Haas
5 Dennis Vos '62
6 Mathias Kjølø
7 Damian Timan '74
8 Robin Schoonbrood '74
9 Kristoffer Ingi Kristinsson '46
10 Richard Ledezma '83
11 Ismael Saibari

Wisselspelers

16 Kyan van Dorp (K)
12 Rico Zeegers
13 Gregory Kuisch
14 Luis Felipe '62
15 Chris Gloster
17 Andrew Mendonca '74
18 Koen Oostenbrink
19 Emmanuel Nosa '74
20 Cheick Touré '46
21 Tijn Daverveld '83

Opstelling N.E.C.

22 Norbert Alblas (K)
3 Rens van Eijden
4 Kevin Bukusu '78
6 Jordy Bruijn
7 Elayis Tavsan
10 Jonathan Okita
15 Javier Vet
16 Souffian El Karouani
20 Joep van der Sluijs '57
28 Bart van Rooij
32 Rangelo Janga

Wisselspelers

1 Mattijs Branderhorst (K)
31 Job Schuurman (K)
5 Gabriël Çulhaci
8 Édgar Barreto
11 Ayman Sellouf
12 Thomas Beekman '78
21 Syb van Ottele
23 Anton Fase
26 Cas Odenthal
34 Terry Lartey Sanniez
71 Dirk Proper
77 Terell Ondaan '57
Zwaarbevochten gelijkspel voor N.E.C. op de Herdgang

N.E.C. heeft de uitwedstrijd bij Jong PSV met 1-1 gelijkgespeeld. De Nijmegenaren speelden een matige eerste helft, maar kwamen in de slotfase van de wedstrijd toch nog langszij door een goal van invaller Thomas Beekman.

Vier dagen na de 1-4 overwinning op Jong Utrecht trad N.E.C. alweer in het strijdperk en wederom was met Jong PSV een beloftenteam de tegenstander voor de formatie van trainer Rogier Meijer. Door de driepunter in de Domstad steeg N.E.C. naar de vijfde plek op de ranglijst en omdat die positie verstevigd kon worden begonnen de Nijmegenaren fel op een regenachtige Herdgang. Na vijf minuten loste Souffian El Karouani het eerste schot op doel en even later plaatste Jonathan Okita na goed doorkoppen van Rangelo Janga de bal net langs de verkeerde kant van de paal. De intenties van N.E.C. waren in de eerste tien minuten van de wedstrijd duidelijk.

Ondanks de goede bedoelingen wisten de mannen uit de Keizerstad niet tot scoren te komen in de openingsfase en dat bood de Eindhovense talenten de kans om in de wedstrijd te komen. Langzaam maar zeker hield Jong PSV de bal wat langer in de ploeg en kreeg Norbert Alblas, die zoals te doen gebruikelijk onder de lat stond bij N.E.C., het wat drukker. De verdediging had moeite om onder de pressie die de Brabanders uitoefenden uit te spelen en geruime tijd waren snelle uitbraken de enige manier om gevaar te stichten. Uit één van die uitbraken creëerden de Nijmegenaren wel een enorme kans, maar Elayis Tavsan raakte na een fraaie individuele actie de paal.

Meer kon N.E.C. de weinige aanwezigen niet voorschotelen op aanvallend gebied en vlak voor de pauze moest het ook nog eens een tegengoal incasseren. Kristofer Kristinsson tikte een rebound binnen nadat hij eerder al de paal raakte. Een vervelend moment voor een tegengoal, maar meteen na de rust had het alweer 1-1 moeten zijn. Janga was eerder bij de bal dan de keeper van Jong PSV en tikte opzij naar Okita, die een uitgestoken been van een Eindhovense verdediger vond in plaats van het lege doel. Net als in de eerste helft startte N.E.C. fel en met invaller Terell Ondaan in de ploeg werd de jacht op de gelijkmaker ingezet.

Vrijwel direct na zijn inbrengen nam hij het PSV-doel al onder vuur. Die poging ging over en vijf minuten later mikte Okita de bal net naast. De ploeg van Meijer maakte een betere indruk dan in de eerste helft en de gelijkmaker hing in de lucht op de Herdgang. De gastheren trokken zich dan ook steeds verder terug en hoopten op die manier toch de 1-0 over de streep te kunnen trekken. Toch kwam N.E.C. steeds dichter bij een doelpunt en twintig minuten voor tijd dacht Janga de belangrijke treffer op zijn naam te krijgen. De spits van de Nijmegenaren kreeg een voorzet van Bart van Rooij recht op zijn voorhoofd en kopte in, maar de keeper van Jong PSV had een knappe reflex in huis.

In het laatste kwartier nam de technische staf nog wat meer risico door Thomas Beekman voor Kevin Bukusu te brengen en daarmee alles-of-niets te gaan spelen. Die beslissing bleek uiteindelijk goud waard. Beekman was degene die vijf minuten voor tijd het laatste zetje gaf na een scrimmage voor de goal van PSV daarmee zette hij de 1-1 op de borden. Daardoor mocht N.E.C. zelfs nog hopen op een winnende treffer in de absolute slotfase en Janga kreeg daar nog een grote mogelijkheid voor, maar hij kopte over. De gewenste driepunter kwam er dus niet meer, maar het ene puntje zorgt er wel voor dat de Nijmegenaren de vijfde stek iets vaster in handen hebben.

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36