Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - Heracles Almelo

Voorbeschouwing N.E.C. - Heracles Almelo

Na een korte vakantie en een nog korter trainingskamp onder de Spaanse zon staat voor N.E.C. vanavond de start van de tweede seizoenshelft op het programma. De ploeg van trainer Rogier Meijer moet het daarbij in eigen huis opnemen tegen Heracles Almelo, dat als nummer dertien van de ranglijst begint aan deze eerste wedstrijd van 2022.

De Heraclieden zijn bezig aan een wisselvallig seizoen en dat zit ‘m bij de Almeloërs met name in het verschil tussen uit- en thuiswedstrijden. Onder trainer Frank Wormuth werden tot dusverre achttien punten verzameld, maar opvallend genoeg werden maar liefst zeventien daarvan in het eigen Erve Asito Stadion bijeen gevoetbald. Dat betekent dus dat de Overijsselaren buitenshuis één keer gelijk speelden (1-1 tegen Sparta) en verder elke uitwedstrijd verloren. 

Eerder dit seizoen wist N.E.C. in Almelo de volle buit te pakken door met 0-1 te winnen door een treffer van Ali Akman. N.E.C. speelde die middag ruim een helft tegen tien man, omdat Heracles-aanvaller Sinan Bakis een rode kaart kreeg na een opstootje met Ivan Marquez. Jordy Bruijn miste een penalty, maar kon na negentig minuten dus alsnog opgelucht ademhalen. 

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in Nijmegen was in 2017. N.E.C. won toen met 3-1, via doelpunten van Julian von Haacke, Michael Heinloth en een eigen doelpunt van Justin Hoogma. Voor Heracles wist Samuel Armenteros te scoren vanaf de strafschopstip. Heracles wist in de Eredivisie pas twee keer te winnen in De Goffert. In 2014 werd het 1-2 (winnende treffer van Matthew Amoah) en in 2009 ging N.E.C. met 0-2 onderuit. Aan de namen van de doelpuntenmakers (Everton en Bas Dost) is te zien dat het inderdaad al even geleden is.

N.E.C. zal vanavond willen voortborduren op de goede resultaten die vlak voor de winterstop werden geboekt. Na een mindere serie werd toen in het bekertoernooi gewonnen bij SC Cambuur, waarna in de competitie de goede lijn werd doorgetrokken met twee uit-overwinningen op rij. Eerst werd in Deventer met 0-2 afgerekend met Go Ahead Eagles, waarna in Tilburg met 0-1 gewonnen werd bij Willem II.

Vanavond zal N.E.C. het in ieder geval nog moeten doen zonder basisklanten Édgar Barreto en Jonathan Okita, die voor de winterstop ook al ontbraken. Hetzelfde geldt voor Joep van der Sluijs en de al langer geblesseerde Rens van Eijden en Mathias de Wolf. Souffian El Karouani ontbreekt bij de Nijmegenaren vanwege zijn deelname aan de Afrika Cup.

De wedstrijd van vanavond (aftrap op 18.45 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Joey Kooij en is in zijn geheel te zien op ESPN 2. 

Eredivisie Zondag 14 augustus 2022 Kras Stadion
FC Volendam
12:15
N.E.C.

Stand Eredivisie
9 FC Volendam 1
10 RKC Waalwijk 1
11 Heerenveen 1
12 Sparta R'dam 1
13 Fortuna Sit. 0
14 NEC 0
15 Go Ahead 0
16 SC Cambuur 0
17 Vitesse 0
18 FC Emmen 0