Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - Roda JC Kerkrade

Voorbeschouwing N.E.C. - Roda JC Kerkrade

Vanavond kan N.E.C. in de thuiswedstrijd tegen Roda JC zorgen voor een feestelijke afsluiting van de week waarin de club haar 120e verjaardag vierde. Hoewel verjaardagen in coronatijd niet zijn wat ze geweest zijn, werd de club door fantastische acties van verschillende supportersvereniging op schitterende wijze geëerd. Vanavond is het aan de selectie om in de vorm van een overwinning voor de kers op de verjaardagstaart te zorgen. 
 

N.E.C. is, ondanks het teleurstellende gelijkspel tegen Helmond Sport twee weken geleden, bezig aan een prima serie. Al zes wedstrijden op rij werd niet verloren (vier keer winst, twee keer gelijk) en voor de laatste nederlaag moeten we derhalve bijna twee maanden terug in de tijd. Het heeft de ploeg van trainer Rogier Meijer naar de zesde plaats op de ranglijst gebracht. 
 
Roda JC vinden we terug op de twaalfde plaats. De Limburgers begonnen de competitie nog met twee winstpartijen, maar daarna is wisselvalligheid troef bij het elftal van Jurgen Streppel. In de afgelopen speelronde werd de beladen derby tegen MVV weliswaar met 2-0 gewonnen, maar in de acht wedstrijden daarvoor (inclusief het verloren bekertreffen tegen Fortuna Sittard) werd nimmer de volle buit gepakt (vier keer gelijk, vier keer verlies). 

De laatste jaren blijkt Roda JC voor N.E.C. een prettige tegenstander. De laatste vijf wedstrijden tegen de Koempels werden stuk voor stuk in winst omgezet. Als we nog wat verder terug in de tijd gaan, zien we zelfs dat in de laatste negen (!) ontmoetingen slechts één keer werd verloren. Afgelopen seizoen won N.E.C. in Kerkrade met 1-2 dankzij een eigen doelpunt van Robert Klaasen en een treffer van Jellert van Landschoot. 
 
De twee competitieloze weken hebben er in ieder geval voor gezorgd dat de Nijmeegse ‘coronagevallen’ tijd hebben gehad om van het virus af te komen. Javier Vet, Rens van Eijden en Norbert Alblas deden afgelopen week al mee in de gewonnen oefenwedstrijd tegen VVV, maar ook de rest van de groep is weer virusvrij. Rogier Meijer kan derhalve weer beschikken over een ruime spelersgroep.  

In de persoon van Erik Falkenburg vinden we in de selectie van Roda JC één speler met een verleden bij N.E.C. Andere opvallende namen zijn die van topscorer Roland Alberg, ervaren verdediger Kees Luijckx en linksback Amir Absalem, die dit seizoen al vijf assists achter zijn naam heeft staan. 
 
De aftrap is in De Goffert is vanavond om 18.45 uur. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. 

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 37
2 Almere City 31
3 Graafschap 31
4 NAC Breda 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20