Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - Willem II 

Voorbeschouwing N.E.C. - Willem II 

N.E.C. treedt vanmiddag in de eigen Goffert aan tegen Willem II, dat net als de Nijmegenaren dit seizoen tot dusverre één keer verloor en twee keer won. Beide ploegen vergaarden dus zes punten en staan daarmee gebroederlijk bij elkaar op de ranglijst. Omdat het doelsaldo van de Tilburgers iets beter is, staan zij op plek zes, waar N.E.C. het met de zevende plaats moet doen.  
 
Net als N.E.C. verloor Willem II (dit seizoen spelend onder leiding van Fred Grim) in de eerste speelronde van het seizoen stevig. De Tilburgers gingen in eigen huis met 0-4 onderuit tegen Feyenoord, maar zetten dat een week later bijzonder fraai recht door met 3-0 te winnen bij Vitesse. Een week later werd PEC Zwolle met een 1-0 nederlaag op zak weer naar huis gestuurd.  
 
De serie wedstrijden van Willem II verloopt hetzelfde als die van N.E.C. en beide ploegen zullen daar vanmiddag een goed vervolg aan willen geven door de derde overwinning op rij te boeken. Wat daarbij hoop biedt: de laatste jaren is Willem II voor N.E.C. een zeer prettige tegenstander gebleken. De laatste keer dat de Tilburgers er met de winst vandoor gingen is namelijk maar liefst veertien (!) jaar geleden. Een pijnlijke middag was het op die decemberdag in 2007 overigens wel. Het N.E.C. van Mario Been ging met 3-0 onderuit (drie keer Rydell Poepon) en verloor zowel Jonas Olsson als Lorenzo Davids met een rode kaart.  
 
De jaren daarna ging het een stuk beter voor de Nijmegenaren. In de laatste vier onderlinge wedstrijden kwam Willem II bijvoorbeeld niet één keer tot scoren, wat leidde tot één doelpuntloos gelijkspel en drie 1-0 overwinningen voor N.E.C. Ook vanmiddag zullen Rogier Meijer en zijn mannen uiteraard tekenen voor zo’n minimale overwinning en de ploeg kan daarvoor gaan strijden met een nagenoeg complete selectie. Op het moment van schrijven ontbreken alleen Rens van Eijden en Mathias De Wolf nog met blessures.  
 
Souffian El Karouani en Ali Akman zijn na hun interlandavonturen ook weer teruggekeerd in Nijmegen. Bij El Karouani werd het overigens een ander avontuur dan vooraf gedacht, aangezien hij met de Marokkaanse selectie in het Afrikaanse land Guinee zat toen daar een heuse staatsgreep plaatsvond. De wedstrijd tegen Guinee ging begrijpelijkerwijs niet door. Enkele dagen eerder wist Marokko met 2-0 van Soedan te winnen, waarbij El Karouani niet in actie kwam. Ali Akman speelde met Turkije 021 tegen België 021 (3-0 verlies) en Schotland 021 (1-1) en kwam ondanks twee basisplaatsen niet tot scoren. Laten we hopen dat hij vanmiddag in Nijmegen wel ‘gewoon’ weer het net weet te vinden en N.E.C. de drie punten in Nijmegen houdt. Come on N.E.C.! 

Door Teun van Thiel 

Eredivisie Vrijdag 17 september 2021 Sparta Stadion
Sparta Rotterdam
20:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 12
2 Ajax 10
3 FC Utrecht 7
4 Heerenveen 7
5 Willem II 7
6 NEC 7
7 Feyenoord 6
8 SC Cambuur 6
9 Vitesse 6
10 FC Groningen 5