Voorbeschouwing

Voorbeschouwing NAC Breda - N.E.C.

Voorbeschouwing NAC Breda - N.E.C.

Vanavond gaat N.E.C. proberen om tegen NAC een goed vervolg te geven aan de winstpartij tegen Go Ahead Eagles, afgelopen week. Rogier Meijer moet het in Breda doen met een andere 'basiself' dan hij doorgaans doet, omdat na maanden van relatieve rust nu ook in Nijmegen het coronavirus voor besmettingen heeft gezorgd. De trainer zelf bleek er gisteren nuchter onder: "Het is vervelend, maar we hebben dit seizoen al twintig spelers gebruikt en daar zit niemand bij waarvan ik denk dat hij het niveau niet aankan. Ik heb er alle vertrouwen in dat er morgen een ploeg staat die capabel genoeg is om te strijden voor de overwinning."

In NAC treft N.E.C. een tegenstander die ook al flink te maken heeft gehad met het virus. Veel besmettingen, uitgestelde wedstrijden...in Breda kennen ze inmiddels het klappen van de zweep. Na een uitstekende start in de competitie (zes winstpartijen op rij) gingen de laatste twee wedstrijden verloren voor de Brabanders. Eerst was Cambuur in Breda met 4-0 te sterk, terwijl een paar dagen later Almere City er in Flevoland met de volle buit vandoor ging (2-0). In het bekertoernooi volgde deze week een nieuwe klap. Bij Go Ahead Eagles kreeg de ploeg van trainer Maurice Steijn een 6-0 nederlaag gepresenteerd. Opmerkelijk genoeg viel die uitslag uiteindelijk zelfs nog mee, aangezien al na 19 minuten een 5-0 voorsprong voor 'de Eagles' op het scorebord stond.

Het zal vanavond een bijzondere wedstrijd worden, aangezien het nog maar de vraag is wie wel of niet mag meespelen. Kijken naar de historie heeft dan ook weinig zin, maar als we dat toch doen dan zien we in ieder geval dat N.E.C. aan NAC vaak een lastige tegenstander heeft. Sterker nog, voor de laatste Nijmeegse driepunter moeten we tien jaar terug in de tijd. In Nijmegen won N.E.C. toen met 4-2 door doelpunten van Bram Nuytinck (2x), Arek Radomski en Patrick Pothuizen. Vorig seizoen werd het in Breda 1-0 voor de thuisploeg. Het winnende doelpunt kwam toen op naam van Sydney van Hooijdonk.

De wedstrijd van vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. De aftrap is om 21.00 uur en de wedstrijd is in zijn geheel te zien op FOX Sports 2.

Keuken Kampioen Divisie Zondag 6 december 2020 Stadion De Vliert
FC Den Bosch
12:15
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 34
2 Almere City 31
3 NAC Breda 28
4 Graafschap 28
5 NEC 27
6 FC Volendam 24
7 Telstar 22
8 FC Eindhoven 21
9 Excelsior 20
10 Roda JC 20