Voorbeschouwing

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - N.E.C.

Voorbeschouwing RKC Waalwijk - N.E.C.

Onnodig, onterecht en héél zuur. Dat waren zo’n beetje de woorden die voorbij kwamen in alle gesprekken over de wedstrijd die N.E.C. afgelopen vrijdag met 2-3 verloor van SC Cambuur. Zonde, want het was een directe strijd tussen de nummers 7 (Cambuur) en 8 op de ranglijst en dus had N.E.C. op die ranglijst prima zaken kunnen doen. Dat moet vanmiddag in Waalwijk dan maar gaan gebeuren tegen RKC, dat op het moment van schrijven op de vijftiende plaats staat.

De Waalwijkers kennen een moeizaam seizoen en hebben al vier wedstrijden op rij niet gewonnen. Er werd in die reeks wedstrijden verloren van SC Cambuur en Ajax, terwijl werd gelijkgespeeld tegen FC Groningen en PEC Zwolle. In het bekertoernooi boekte de ploeg van trainer Joseph Oosting wél een goed resultaat. In Waalwijk werd met een sterk gewijzigd elftal Willem II overtuigend met 3-0 verslagen.

Vanmiddag moet RKC het in ieder geval stellen zonder spits Michiel Kramer, die afgelopen week zijn vijfde gele kaart kreeg in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De clubtopscorer zit dus een schorsing uit. Daarentegen trokken de Waalwijkers afgelopen week wel Roy Kuijpers aan, de revelatie van FC Den Bosch dit seizoen. De clubtopscorer kwam op amateurbasis uit voor de Bossche ploeg, waardoor RKC de spits (die tien doelpunten produceerde) buiten de transferperiode om kon aantrekken. Ook aanvallende middenvelder Richard van der Venne is er niet bij, hij is geblesseerd. In de selectie van de Waalwijkers vinden we wel voormalig N.E.C-speler Hans Mulder, al kwam hij dit seizoen pas 1 minuut in actie, toen hij in de extra tijd mocht invallen tegen Feyenoord.

Over de opstelling van N.E.C. is op het moment van schrijven nog niets bekend, maar de kans is groot dat de voorhoede van trainer Rogier Meijer wederom bestaat uit Magnus Mattsson, Ali Akman en Elayis Tavsan. Jonathan Okita ontbreekt namelijk nog altijd vanwege een blessure. Ook Édgar Barreto mist de confrontatie in Waalwijk vanwege een blessure, zijn logische vervanger lijkt Dirk Proper.

Na de verliesbeurt van afgelopen vrijdag en twee gelijke spelen in de speelronden daarvoor is het voor N.E.C. zaak weer eens een overwinning te boeken om niet achterop te raken bij de ploegen boven de Nijmegenaren én niet in de buurt te komen van de onderste ploegen op de ranglijst. Ook in de wetenschap dat volgend weekend een ontmoeting met PSV op het programma staat zou een goed resultaat in Waalwijk erg welkom zijn.

De aftrap in Waalwijk is vanmiddag om 12.15 uur. Scheidsrechter van dienst is Dennis Higler, die dit seizoen voor het eerst een wedstrijd van N.E.C. leidt. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN 2 en is op de radio te volgen via RN7.

Eredivisie Zondag 14 augustus 2022 Kras Stadion
FC Volendam
12:15
N.E.C.

Stand Eredivisie
9 FC Volendam 1
10 RKC Waalwijk 1
11 Heerenveen 1
12 Sparta R'dam 1
13 Fortuna Sit. 0
14 NEC 0
15 Go Ahead 0
16 SC Cambuur 0
17 Vitesse 0
18 FC Emmen 0