Voorbeschouwing

Voorbeschouwing: Go Ahead Eagles - N.E.C.

Voorbeschouwing: Go Ahead Eagles - N.E.C.

In de voorlaatste wedstrijd van het reguliere seizoen 2020 - 2021 neemt N.E.C. het vanavond in Deventer op tegen Go Ahead Eagles, dat derde staat op de ranglijst. De Deventenaren beleven een uitermate goed 2021 en zullen die lijn ongetwijfeld vast willen houden richting de play-offs, al bestaat er zelfs nog een minieme kans op directe promotie. Daarvoor moet De Graafschap worden ingehaald, dat op dit moment vier punten voorsprong heeft op de Eagles.

In puntenaantal staat Go Ahead gelijk met Almere City, maar dankzij een zeer laag aantal tegentreffers (24 stuks) is het doelsaldo van de ploeg van trainer (en oud N.E.C-speler) Kees van Wonderen een stuk beter. Dat lage aantal tegentreffers is onder meer te danken aan het feit dat keeper Jay Gorter dit seizoen al in 24 wedstrijden zijn doel schoon wist te houden. Een mooie uitdaging voor N.E.C. om daar vanavond geen 25e wedstrijd aan toe te voegen.

N.E.C. verloor afgelopen maandag met 0-2 van NAC Breda. In de eerste tien minuten dicteerde de ploeg van Rogier Meijer de wedstrijd, maar nadat de Bredanaars bij hun eerste uitbraak een penalty kregen (en benutten) ging de Nijmeegse storm volledig liggen en werd geen aanspraak meer gemaakt op een overwinning. Het werd uiteindelijk zelfs nog 0-2 door een even harde als zuivere vrije trap van Sydney van Hooijdonk.

Bij N.E.C. is voor vanavond goed nieuws te melden uit de ziekenboeg. Zo zullen aanvoerder Rens van Eijden en middenvelder Jordy Bruijn vanavond voor het eerst sinds lange tijd weer aan de aftrap verschijnen. Hopelijk zorgt dat voor de rust die de afgelopen weken nog wel eens ontbrak. Van Eijden zal het achterin wel moeten doen zonder Edgar Barréto aan zijn zijde, aangezien de Paraguayaan geschorst is doordat hij in de wedstrijd tegen NAC Breda zijn vijfde gele kaart van het seizoen ontving.

Eerder dit seizoen won N.E.C. in De Goffert met 2-1 van Go Ahead Eagles. De Nijmeegse doelpunten werden die dag gemaakt door Javier Vet en Rangelo Janga. Voor Go Ahead Eagles wist Luuk Brouwers te scoren. Kees van Wonderen kan vanavond niet beschikken over aanvoerder Jeroen Veldmate, die geblesseerd is. Jacob Mulenga en Wout Droste keren juist weer terug in de selectie van de Deventenaren. 

De aftrap in de Adelaarshorst is om 20.00 uur. Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof. De wedstrijd is online te volgen via de site van ESPN en via de radio dankzij de mannen van RN7.

Door Teun van Thiel

Oefenduel Donderdag 1 juli 2021 De Eendracht
S.C. NEC
19:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie