Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - FC Den Bosch

Voorbeschouwing N.E.C. - FC Den Bosch

De thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch stond eigenlijk ‘gewoon’ op de vrijdagavond gepland, maar staat nu voor zondagmiddag om 16.45 uur op de rol. Het is de eerste wedstrijd na de winterstop, waarin N.E.C. een prima trainingskamp had in het Spaanse Estepona. Tijdens het trainingskamp werkte N.E.C. twee oefenwedstrijden af, die allebei gewonnen werden. Tegen Lincoln Red Imps (Gibraltar) werd het op zondagochtend 2-0 (2 x Romeny) in Nijmeegs voordeel, terwijl in de middag (met een compleet andere ploeg) VVSB met 2-1 werd verslagen. De winnende treffer kwam op naam van Etien Velikonja, het eerste doelpunt een eigen doelpunt van VVSB).  Ook op spelersgebied was er nieuws te melden in de winterstop. Middenvelder Dirk Proper werd namelijk definitief overgeheveld naar de hoofdmacht van N.E.C. en mag het nu dus in de Keuken Kampioen Divisie laten zien.

Door een overwinning op FC Eindhoven (1-4) ging N.E.C. met een aardig gevoel de winterstop in, ondanks de nederlagen die in de wedstrijden daarvoor werden geleden. FC Den Bosch ging de winterse pauze zelfs met een uitstekend gevoel in. Begin november liepen de Bosschenaren nog tegen een flinke zeperd aan bij Jong Ajax (5-1), maar daarna reeg de ploeg van trainer Erik van der Ven (hij verlengde onlangs zijn contract) de goede resultaten aaneen. Uit de laatste zes wedstrijden wisten de Brabanders veertien punten te halen. Twee keer werd gelijkgespeeld (tegen Excelsior en De Graafschap), maar Almere City, FC Dordrecht, NAC en Jong PSV werden stuk voor stuk aan de zegekar gebonden. Grote man aan Bossche zijde was in de laatste weken voor de winterstop absoluut Ruben Rodrigues. In de laatste acht wedstrijden wist hij acht keer te scoren en kwam hij tot twee assists. Met recht een man om vanmiddag in de gaten te houden!

Eerder dit seizoen speelden N.E.C. en FC Den Bosch in een onderling treffen gelijk. In Den Bosch werd het 2-2 doordat Etien Velikonja in de absolute slotfase (en bij zijn debuut) de gelijkmaker wist aan te tekenen. FC Den Bosch was in de wedstrijd twee keer op voorsprong gekomen, maar na de 1-0 was het Ole Romeny die de 1-1 voor N.E.C. maakte.

FC Den Bosch staat met 28 punten op de elfde plaats op de ranglijst. N.E.C. vinden we terug op plaats negen, met twee punten meer. De ploegen ontlopen elkaar in de competitie dus weinig en deden dat ook in het eerdere onderlinge treffen niet. Over de opstelling is op het moment van schrijven nog niets bekend, over het gewenste resultaat natuurlijk wel. Laten we hopen dat N.E.C. op dezelfde manier de winterstop uitkomt als dat de ploeg er in is gegaan: met een ruime overwinning op een Brabantse ploeg!

Door Teun van Thiel

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 24 januari 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Jong Ajax

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Graafschap 43
4 Volendam 43
5 NAC Breda 38
6 Go Ahead 38
7 Excelsior 36
8 NEC 34
9 Telstar 33
10 Almere City 32
11 Jong Utrecht 31
12 FC Den Bosch 28