Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - SC Telstar

Voorbeschouwing N.E.C. - SC Telstar

Goede Vrijdag had voor N.E.C. afgelopen vrijdag weinig goeds in petto. De uitwedstrijd tegen Almere City werd met 2-0 verloren en daar was weinig op af te dingen. Goed, de penalty waaruit de tweede Almeerder treffer viel was op zijn minst discutabel te noemen, maar de ploeg van Rogier Meijer wist zelf nauwelijks kansen te creëren en maakte dus geen aanspraak op een punt of meer.

Het betekende de tweede nederlaag op rij en een gemiste kans om aansluiting te vinden bij de bovenste ploegen op de ranglijst. Gelukkig doet zich vanmiddag alweer een mogelijkheid voor om het Nijmeegse blazoen weer op te poetsen. Telstar komt namelijk op bezoek in onze eigen Goffert. 

Ook Telstar beleefde vrijdag een teleurstellende avond. De Velsenaren speelden in eigen huis tegen Jong FC Utrecht en gingen met 2-3 ten onder. Al na een kwartier spelen keek Telstar tegen een 2-0 achterstand aan. Glynor Plet bracht met de 2-1 weer hoop in de Noord-Hollandse harten, maar omdat door beide ploegen uiteindelijk nog één keer gescoord werd, bleef Telstar uiteindelijk met lege handen achter. Het zorgt er voor dat de ploeg op de twaalfde plaats op de ranglijst staat, op zes plaatsen en zeventien punten van N.E.C. Van de laatste elf wedstrijden wist de ploeg van Andries Jonker er slechts eentje te winnen: de thuiswedstrijd tegen Roda JC (3-1).

Eerder dit seizoen wist Telstar wél van N.E.C. te winnen. Het was een wedstrijd die werd gekenmerkt door persoonlijke fouten aan Nijmeegse zijde, waardoor uiteindelijk een stevige 5-2 nederlaag op het scorebord stond. Elayis Tavsan (spelend tegen zijn vorige werkgever) en Terell Ondaan scoorden voor N.E.C, dat dus nog zeker wat goed te maken heeft tegen de Velsenaren.

In Almere ontbrak Edgar Barreto in de opstelling van Rogier Meijer, aangezien de Paraguayaan met hamstringklachten kampt. Het gemis van het duo Van Eijden - Barreto bleek flink. De ervaren krachten zorgen doorgaans voor rust in de defensie en ook de Nijmeegse voorwaartsen werden maar moeilijk gevonden. Laten we hopen dat dit vanmiddag beter gaat en de weg omhoog weer wordt ingeslagen met een klinkende overwinning op Telstar. En vooruit, met een iets minder klinkende overwinning nemen we ook best genoegen…

De aftrap in De Goffert is vanmiddag om 12.15 uur. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN. 

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 april 2021 De Toekomst
Jong Ajax
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 82
2 Graafschap 73
3 NAC Breda 67
4 Almere 67
5 Go Ahead 65
6 NEC 60
7 FC Volendam 56
8 Roda JC 54
9 Excelsior 42
10 TOP Oss 42