Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - TOP Oss

Voorbeschouwing N.E.C. - TOP Oss

N.E.C. is in de tweede periode van de Keuken Kampioen Divisie bezig aan een goede reeks. Van de vier laatste wedstrijden werden er drie gewonnen, eenmaal werd gelijkgespeeld. In al die 360 minuten voetballen kreeg N.E.C. bovendien niet één tegentreffer te verwerken. Toeval of niet: de reeks begon op het moment dat aanvoerder Rens van Eijden na lang blessureleed terugkeerde in de basis. Laten we hopen dat hij inderdaad het ontbrekende puzzelstukje in de defensie bleek te zijn en dat de reeks nog even aanhoudt, te beginnen met vanavond, als N.E.C. het in eigen huis gaat opnemen tegen TOP Oss.

De Ossenaren toonden zich afgelopen seizoen een lastige tegenstander voor N.E.C. en dat is eigenlijk nog mild uitgedrukt als we kijken naar de smadelijke 1-5 nederlaag die vorig jaar oktober geleden werd. Afgelopen januari ging het met een 1-1 gelijkspel in Oss iets beter, maar ook daarmee zal men in Nijmegen vanavond niet tevreden zijn. Er moet namelijk gewonnen worden om te blijven meestrijden om de titel in tweede periode, waarin N.E.C. op dit moment (op doelsaldo) tweede staat, achter Telstar.

TOP Oss is tot dusverre bezig aan een moeizaam seizoen. De ploeg van trainer Klaas Wels staat op de zestiende plaats en maakt gemiddeld exact één doelpunt per wedstrijd. De laatste drie wedstrijden (inclusief de gewonnen bekerwedstrijd tegen SV Oss 20) werd overigens niet verloren. In de afgelopen speelronde werd met 1-1 gelijkgespeeld bij FC Dordrecht, in de ronde daarvoor werd met 1-0 gewonnen van Jong PSV. In de selectie van de Ossenaren vinden we twee oude bekenden: Cihat Celik en Danzell Gravenberch.

Voor N.E.C. is de boodschap helder. Om zicht te blijven houden op een periodetitel zal er vanavond 'gewoon' gewonnen moeten worden van TOP Oss. Gezien de reeks waaraan de ploeg bezig is, zal het in ieder geval niet aan het zelfvertrouwen liggen. Bovendien kan het trainerstrio uit een nagenoeg fitte selectie peuren, hoewel op het moment van schrijven niet duidelijk is of verdediger Josef Kvida weer van de partij is. Op naar een driepunter!

Door Teun van Thiel

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 22 november 2019 Stadion de Braak
Helmond Sport
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
2 Graafschap 30
3 Jong Ajax 26
4 NAC Breda 24
5 Excelsior 24
6 FC Volendam 24
7 NEC 23
8 Go Ahead 22
9 Almere City 22
10 Telstar 21
11 FC Eindhoven 21