Voorbeschouwing

Voorbeschouwing De Graafschap – N.E.C.

Voorbeschouwing De Graafschap – N.E.C.

Vanmiddag om 12.15 uur begint N.E.C. in Doetinchem aan de derde uitwedstrijd van het seizoen. Op De Vijverberg gaat trainer Rogier Meijer met zijn ploeg de strijd aan met zijn oude club De Graafschap, dat onder leiding staat van trainer Mike Snoei.

N.E.C. en De Graafschap beleefden allebei een teleurstellende vierde speelronde in de Keuken Kampioen Divisie. N.E.C. ging in eigen huis met 0-1 ten onder tegen Almere City, maar bij de Doetinchemmers zal de tik nog wat harder aangekomen zijn. De Achterhoekers gingen tegen Jong AZ namelijk met 7-3 onderuit en verloren tot overmaat van ramp ook spit Ralf Seuntjens met een fikse enkelblessure. Zijn plek voorin zal vanmiddag worden ingevuld door Joey Konings, die afgelopen seizoen overkwam van SC Heracles. Verder komen we onder andere twee voormalig N.E.C-spelers in het basiselftal van Mike Snoei: Ted van de Pavert en Jordey Tutuarima. Andere spelers om in de gaten te houden zijn Johnatan Opoku (tot nu toe goed voor één doelpunt dit seizoen), Elmo Lieftink (vier doelpunten in drie wedstrijden) en Daryl van Mieghem (drie doelpunten).

Bij N.E.C. worden wijzigingen in de opstelling verwacht. Als de voortekenen niet bedriegen zal namelijk Kevin Bukusu zijn opwachting maken in de basisopstelling van Rogier Meijer. Dat zal ten koste gaan van Cas Odenthal, die dan op de bank zal plaatsnemen. Op het middenveld staat op het moment van schrijven nog een vraagteken achter de naam van Edgar Barreto, die kampt met een rugblessure. Mocht hij niet kunnen spelen, dan zal waarschijnlijk Dirk Proper zijn plaats innemen. Jonathan Okita is weer fit genoeg om zich bij de selectie te voegen.

De Graafschap is de laatste jaren een prettige tegenstander gebleken voor N.E.C. In de laatste vier ontmoetingen werd die keer gelijkgespeeld en trok N.E.C. één keer aan het langste eind (1-3 in 2017, door Nijmeegse doelpunten van Arnaut Groeneveld, Wojciech Golla en Sven Braken). Voor de laatste nederlaag tegen de Doetinchemmers moeten we behoorlijk ver terug in de tijd. Op 10 september 2011 werd het 1-0 voor de Graafschap. Opvallende details: Ted van de Pavert en Rens van Eijden stonden ook toen aan de aftrap en Muslu Nalbantoglu zat als wisselspeler op de bank bij de Achterhoekers.

Voor trainer Rogier Meijer zal de wedstrijd van vanmiddag nauwelijks als een uitwedstrijd voelen, aangezien hij als profvoetballer nooit voor een andere club dan De Graafschap speelde. Tussen 2005 en 2014 werkte de oefenmeester maar liefst 284 competitie- en bekerwedstrijden af in het blauw-wit. Toch zal de trainer, net als de rest van N.E.C., de drie punten vanmiddag graag mee naar Nijmegen nemen. Het zou betekenen dat de Nijmegenaren over De Graafschap heen zouden wippen op de ranglijst. Tot dusverre hebben beide ploegen zes punten verzameld, al moet daarbij worden opgemerkt dat De Graafschap daar één wedstrijd minder voor nodig heeft gehad.

De aftrap in Doetinchem is vanmiddag om 12.15 uur, de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 23 oktober 2020 Goffertstadion
N.E.C.
18:45
Go Ahead Eagles

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 19
2 NAC Breda 18
3 Almere City 18
4 Graafschap 16
5 NEC 13
6 Roda JC 12
7 FC Volendam 12
8 Telstar 12
9 Go Ahead 12
10 Jong Ajax 12