Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - Almere City FC

Voorbeschouwing N.E.C. - Almere City FC

Na twee nederlagen op rij is de titel in de tweede periode buiten bereik, dus rond de thuiswedstrijd tegen Almere City zal het vizier weer vooral op de reguliere ranglijst gericht zijn. Door de nederlagen heeft N.E.C. een kleine buiteling gemaakt naar de achtste plek op de ranglijst, dus een overwinning zou uiteraard heel welkom zijn.

Almere City staat op de elfde plaats met twee punten minder dan N.E.C. en won afgelopen vrijdag met 3-0 van Top Oss. De drie wedstrijden daarvoor – tegen FC Den Bosch, SC Cambuur en Jong Utrecht – gingen stuk voor stuk verloren. Nog een wedstrijd eerder werd juist knap met 1-0 gewonnen van NAC Breda. Het is tekenend voor de ploeg van trainer Ole Tobiasen, waar het dit seizoen alle kanten mee op kan.

Vorig seizoen was de thuiswedstrijd tegen Almere City een wedstrijd waarin N.E.C. stevig uithaalde. Door twee doelpunten van Jonathan Okita en een treffer van Mathias Bossaerts was het bij rust al 3-0. Na de pauze schroefden Jordy Bruijn en Mathias Bossaerts de score op tot 5-0. In Nijmegen en omstreken zullen ze vanavond met een kleinere overwinning ook best genoegen nemen. Het zou een langere serie nederlagen voorkomen en tevens zorgen dat N.E.C. zich weer wat steviger nestelt in het linkerrijtje.

Bij Almere City zien we twee spelers terug die eerder uitkwamen voor N.E.C. Onder de lat van de Flevolanders is steevast een plekje ingeruimd voor doelman Joshua Smits, terwijl ook Youri Loen iedere week deel uitmaakt van de elf namen op het wedstrijdformulier. Josef Kvida en Tom Overtoom hebben juist een sportief verleden in Almere.

Op het moment van schrijven is nog niet bekend of er ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Excelsior wijzigingen in de opstelling worden doorgevoerd. Laten we in ieder geval hopen dat op deze vrijdag de dertiende blijkt dat in het verleden behaalde resultaten nu eens wél een garantie zijn voor succes. Dan moet het namelijk helemaal goed komen: Almere City wist in onze bloedkuul namelijk nog nooit met drie punten aan de haal te gaan. Laten we dat vooral zo houden!

Door Teun van Thiel

Keuken Kampioen Divisie Vrijdag 24 januari 2020 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
Jong Ajax

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Graafschap 43
4 Volendam 43
5 NAC Breda 38
6 Go Ahead 38
7 Excelsior 36
8 NEC 34
9 Telstar 33
10 Almere City 32
11 Jong Utrecht 31
12 FC Den Bosch 28