NIEUWS

Voorbeschouwing ADO Den Haag - N.E.C.

datum icoon 08-03-2017
readtime icoon 3 min leestijd
Na vijf achtereenvolgende nederlagen wist N.E.C. het tij afgelopen weekend te keren. Waar verschillende directe concurrenten verrasten, konden ook de mannen van Peter Hyballa drie punten bijschrijven. Aankomende zaterdag wacht opnieuw een bijzonder belangrijk duel, wanneer het uitduel met ADO Den Haag op het programma staat. Een voorbeschouwing.

N.E.C.

Nadat Heracles Almelo-topscorer Samuel Armenteros zijn ploeg na een kwartier spelen vanaf de strafschopstip aan een voorsprong had geholpen, leek N.E.C. een moeilijke avond tegemoet te gaan. Nog voor rust wist N.E.C. het het duel juist de andere kant op te sturen. Met zijn eerste van het seizoen bracht Julian von Haacke beide ploegen nauwelijks een kwartier daarna weer op gelijke hoogte, waarna Michael Heinloth, die bij het eerste doelpunt al de assist had geleverd, zijn ploeg met een enorme pegel op 2 - 1 bracht. Via een eigen doelpunt van Justin Hoogma liepen de Nijmegenaren in het tweede bedrijf zelfs uit naar 3 - 1.

Door deze zege bereikte N.E.C. het puntenaantal van 28. Daarmee heeft het slechts één punt minder dan nummer 9 van de ranglijst Willem II. Maar ook de onderste regionen zijn echter nog altijd niet ver weg. Met slechts 8 punten minder bevinden Excelsior en Roda JC zich in de gevarenzone; ADO Den Haag, tegenstander van zaterdag, bezet de laatste plek in de Eredivisie met 19 punten uit 25 wedstrijden.

ADO Den Haag

Ondanks dat lijkt de residentieclub steeds meer op te krabbelen uit de lastige periode die het vanaf de vijfde wedstrijd van het seizoen kent. Waar de eerste vier wedstrijden samen namelijk nog tien punten opleverden, werden in de overige 21 duels slechts negen punten opgehaald. Daarvan echter wel twee in de laatste twee wedstrijden die ADO speelde. Met Fons Groenendijk aan het roer werd eerst maar nipt (0 - 1) van Feyenoord verloren; tegen FC Twente en FC Utrecht (beiden 1 - 1) werd vervolgens wel resultaat geboekt.

De eerdere ontmoeting tussen beiden dit seizoen, op 10 december van het afgelopen jaar, verliep rampzalig voor de Hagenaars. Al voor de rust had N.E.C. zichzelf via doelpunten van Kévin Mayi, Mohamed Rayhi en een eigen treffer van Tyronne Ebuehi een comfortabele 3-0 voorsprong bezorgd. Na de rust gebeurde er nauwelijks nog wat, waardoor die 3-0 even later ook de eindstand bleek.

De kaartverkoop voor dit belangrijke duel loopt tot morgen 12.00 uur. Ga jij ook met ons mee?

Ja!