NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. - ADO Den Haag

datum icoon 06-02-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Het Goffertstadion gaat kolken vanavond. Negentig minuten lang (en liefst niet langer) moet duidelijk zijn dat voor ADO Den Haag, de opponent in de kwartfinale van het toernooi om de KNVB Beker, niets te halen valt in Nijmegen. Al hebben de Hagenezen absoluut geen ploeg die onderschat mag worden.

ADO Den Haag staat dit seizoen onder leiding van Darije Kalezic en presteert uitstekend in de Keuken Kampioen Divisie. De Hofstedelingen staan tweede, op vijf punten van koploper Willem II. Ze liggen daarmee vooralsnog op koers voor promotie aan het eind van het seizoen, al zijn de verschillen in de top van de Keuken Kampioen Divisie klein.

Met name de voorhoede van ADO Den Haag heeft zich dit seizoen meermaals bewezen. Spitsen Henk Veerman en Jort van der Sande hebben respectievelijk vijftien en tien keer gescoord, waarbij Van der Sande ook nog eens goed is voor zes assists. Alleen rechtsbuiten Daryll van Mieghem was vaker aangever bij een Haagse treffer (10x).

Afgelopen weekend won ADO met 1-3 bij TOP Oss, waarbij alle treffers al voor rust genoteerd werden. In de vorige ronde van het bekertoernooi maakten de Hagenezen het een stuk spannender. Zeven minuten voor tijd stond de ploeg van Darije Kalezic nog met 1-0 achter tegen de amateurs van Excelsior Maassluis, maar Jort van der Sande en Henk Veerman draaiden de wedstrijd in de absolute slotfase nog helemaal om.

N.E.C. zal vanavond vol vertrouwen aantreden in De Goffert. Afgelopen zaterdag werd met 3-1 gewonnen van Heracles en de manier waarop dat gebeurde was ronduit overtuigend. Heracles kwam wel snel op voorsprong, maar kreeg daarna (buiten een afgekeurde treffer van Jordy Bruijn) geen poot meer aan de Nijmeegse grond. De 3-1 eindstand was een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

De laatste keer dat N.E.C. en ADO in een officiële wedstrijd in De Goffert tegenover elkaar stonden was in december 2016. Onder leiding van Peter Hyballa won N.E.C. toen met 3-0 door doelpunten van Kevin Mayi, Mohamed Rayhi en Tyronne Ebuehi (eigen doelpunt). Eerder in dat seizoen werd N.E.C. in de tweede ronde van het bekertoernooi juist uitgeschakeld door de Hagenezen, die na 120 minuten voetbal (1-1) de penalty's beter namen.

De wedstrijd vanavond staat onder leiding van scheidsrechter Pol van Boekel en net als bij de achtste finale is er deze bekerronde een VAR. Wie geen kaartje heeft bemachtigd kan de wedstrijd vanaf 20.00 uur in zijn geheel bekijken op het open kanaal van ESPN.

Door Teun van Thiel