NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. – sc Heerenveen

datum icoon 10-03-2024
readtime icoon 3 min leestijd

Vanmiddag om 16.45 uur trappen N.E.C. en sc Heerenveen in het Gofferstadion af voor hun onderlinge wedstrijd in speelronde 25 van de Eredivisie. Het is een treffen tussen twee ploegen die hun laatste twee wedstrijden wonnen en van die serie graag een drieluik willen maken.

Heerenveen won vorig weekend met 2-0 van PEC Zwolle en kroop met die overwinning het linkerrijtje van de ranglijst in – de Friezen staan negende. Een week eerder was de ploeg van voormalig N.E.C-speler Kees van Wonderen met 0-4 veel te sterk voor FC Volendam, de ploeg die afgelopen weekend ook door N.E.C. aan de zegekar werd gebonden. 

Man in vorm bij de noorderlingen is spits Pelle van Amersfoort, die in de laatste vier wedstrijden van sc Heerenveen maar liefst vijf keer wist te scoren. Een van de smaakmakers bij de Friese ploeg is Osame Sahraoui. De Noorse linksbuiten is een dribbelaar pur sang en was dit seizoen goed voor zes treffers en vijf assists. Vorig weekend was hij bij beide Friese doelpunten de aangever.

N.E.C. beleefde vorige week een droomweek, met drie overwinningen in zeven dagen tijd. De ploeg van Rogier Meijer wist zich te verzekeren van een plek in de bekerfinale en nestelde zich stevig op de zevende plaats op de ranglijst. Het grote aantal gemaakte doelpunten (48!) blijft daarbij opvallen. Na 24 speelronden scoorden alleen Ajax, PSV en Feyenoord meer dan de Nijmeegse formatie.

Eerder dit seizoen speelden N.E.C. en sc Heerenveen in het Abe Lenstra stadion met 1-1 gelijk. De Friezen kwamen in die wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Patrik Wålemark, maar nog voor rust zette Bas Dost de eindstand al op het scorebord. In Nijmegen verloor N.E.C. vorig seizoen met 2-3.

Opvallend is dat beide ploegen vanmiddag waarschijnlijk met een andere doelman zullen spelen dan in de heenwedstrijd. Bij N.E.C. keepte destijds Robin Roefs door een blessure van Jasper Cillessen, bij sc Heerenveen is Andries Noppert na een matige serie optredens tegenwoordig tweede keeper achter Mickey van der Hart.

De ploeg die vandaag weet te winnen doet goede zaken in de strijd om een plekje in de play-offs aan het eind van het seizoen. Gesteund door een (zoals altijd) bomvolle Goffert zal N.E.C. er alles aan doen om de punten in Nijmegen te houden!

Scheidsrechter Joey Kooij neemt vanmiddag de fluit ter hand en wordt aan de zijlijn geassisteerd door de heren De Koning en Van de Ven. De wedstrijd is in zijn geheel te zien op ESPN 2.

Door Teun van Thiel