Voorbeschouwing

Voorbeschouwing FC Twente - N.E.C.

Voorbeschouwing FC Twente - N.E.C.

Na een enerverende week, waarin het om inmiddels welbekende redenen veel te vaak over randzaken ging in plaats van over voetbal, wordt er morgen gewoon afgetrapt voor de volgende wedstrijd die N.E.C. gaat afwerken in de Eredivisie: de uitwedstrijd tegen FC Twente. De aftrap van deze wedstrijd tussen de nummers 7 en 11 op de ranglijst is vanmiddag om 12.15 uur.

De Tukkers begonnen het seizoen matig, met twee nederlagen in de eerste drie wedstrijden, maar raakten daarna behoorlijk op dreef. Achtereenvolgens werden FC Utrecht, Vitesse, AZ en Heerenveen verslagen. In de twee meest recente wedstrijden deelde FC Twente te punten met FC Groningen en Willem II. Beide keren werd het 1-1. In de wedstrijd tegen Willem II ontving middenvelder Ramiz Zerrouki in de extra tijd van de eerste helft een rode kaart. Hij zal er vanmiddag dus niet bij zijn. Ook Wout Brama en Manfred Ugalde ontbreken in de selectie van trainer Ron Jans. Zij zijn geblesseerd.

Rogier Meijer moet het in Enschede in ieder geval zonder twee van de drie Denen in zijn selectie stellen. Derde Deen Lasse Schöne is van de partij, maar Mikkel Duelund en Magnus Mattsson zijn geblesseerd. Mattsson moest ook de wedstrijd tegen Vitesse al aan zich voorbij laten gaan. Dirk Proper lijkt de meest logische vervanger van Mikkel Duelund. Achter de naam van Pedro Ruiz staat op het moment van schrijven nog een vraagteken. De spits trainde vrijdag apart, maar trainer Rogier Meijer hoopte toch een beroep op hem te kunnen doen.

Na het debacle van afgelopen weekend treedt N.E.C. vanmiddag in ieder geval weer aan tegen een club die wil voetballen en juist dat lijkt de selectie dit seizoen goed te liggen. Aan de vijfmans defensie de taak om spits Ricky van Wolfswinkel (samen met centrale verdediger Robin Pröpper topscorer bij FC Twente) van het scoren af te houden, voorin moet de snelheid van o.a. Jonathan Okita en Elayis Tavsan helpen in de strijd tegen o.a. voormalige N.E.C-verdediger Dario Dumic, die samen met Robin Pröpper doorgaans het hart van de Twentse verdediging vormt.

De laatste keer dat N.E.C. en FC Twente tegenover elkaar stonden speelden beide ploegen nog in de eerste divisie. In Enschede werd het in 2018 2-0 in Twents voordeel, maar in Nijmegen werd FC Twente op een 4-0 nederlaag getrakteerd door doelpunten van Mike Trésor, Ferdi Druijff (2x) en Jonathan Okita.

Een goed resultaat in Enschede zou om meerdere redenen zeer welkom zijn. In de eerste plaats natuurlijk omdat je dan goede zaken doet op de ranglijst (bij winst kun je zomaar een sprongetje naar boven maken), maar zeker ook omdat dan na een roerige week weer meer positieve geluiden kunnen klinken als het om de club gaat. Kom op N.E.C!

Eredivisie Zondag 12 december 2021 Goffertstadion
N.E.C.
20:00
PSV

Stand Eredivisie
6 FC Twente 25
7 SC Cambuur 24
8 AZ 23
9 Heerenveen 21
10 Go Ahead 20
11 NEC 19
12 FC Groningen 18
13 Willem II 18
14 RKC Waalwijk 15
15 Heracles 14