Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - Excelsior

Voorbeschouwing N.E.C. - Excelsior

De eerste wedstrijd van 2021 was er voor N.E.C. eentje om heel snel te vergeten. In een bijzonder teleurstellend verlopen wedstrijd tegen SC Telstar gingen de Nijmegenaren met 5-2 ten onder en dat betekende een stevige valse start van het nieuwe sportjaar. Vanavond krijgt de ploeg van trainer Rogier Meijer in eigen huis al een kans om het blazoen weer op te poetsen. Excelsior komt op bezoek in de Goffert en om de aansluiting met de bovenste ploegen niet helemaal te verliezen, zal van de Rotterdammers gewonnen moeten worden.

Excelsior staat op de veertiende plaats van de Keuken Kampioen Divisie en is bezig aan een slechte serie. De laatste vijf gespeelde competitiewedstrijden gingen namelijk allemaal verloren. Wel werd in het bekertoernooi tussendoor met 2-0 gewonnen van Eredivisionist PEC Zwolle. De laatste twee wedstrijden kwamen de Kralingers niet tot scoren. Eerst was in Rotterdam SC Cambuur met 0-1 te sterk, afgelopen week wist NAC in Breda met 3-0 te winnen van de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. Het betekent overigens zeker niet dat Excelsior moeite heeft met scoren en dat geldt voor één speler in het bijzonder. Met Elias Mar Omarsson hebben de Rotterdammers namelijk de nummer twee van de topscorerslijst van de Keuken Kampioen Divisie in de gelederen. De IJslander wist dit seizoen al zeventien keer te scoren in achttien wedstrijden en moet alleen Robert Mühren voor zich dulden. De spits van SC Cambuur maakte één treffer meer.

N.E.C. zal vanavond uit een heel ander vaatje moeten tappen dan tegen SC Telstar gebeurde. Het spel was zeer matig en de persoonlijke fouten waren niet op twee handen te tellen. N.E.C. speelde Telstar daar precies mee in de kaart en helaas wisten de Noord-Hollanders daar prima raad mee. Het was de tweede nederlaag op rij, dus het is zaak vanavond in eigen huis het tij te keren en zo ‘het goede gevoel’ weer te pakken te krijgen.

Over welke elf spelers Rogier Meijer het veld in gaat sturen is op het moment van schrijven nog niets bekend. Wat wel bekend is, is dat de wedstrijd van vanavond vervroegd is en onder leiding staat van scheidsrechter Ingmar Oostrom. De aftrap vindt om 18.45 uur plaats, waar dat eerst om 21.00 uur zou gebeuren. De wedstrijd is te volgen op ESPN. 

Keuken Kampioen Divisie Maandag 25 januari 2021 Jan Louwers Stadion
FC Eindhoven
21:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
1 SC Cambuur 47
2 Almere 47
3 Graafschap 41
4 NAC Breda 37
5 Go Ahead 35
6 NEC 35
7 FC Volendam 34
8 Telstar 31
9 FC Eindhoven 27
10 Roda JC 26