Voorbeschouwing

Voorbeschouwing N.E.C. - Helmond Sport

Voorbeschouwing N.E.C. - Helmond Sport

Vorige week vrijdag verkeerde N.E.C. in Velsen-Zuid voor één avond in hogere sferen. Telstar werd met 1-7 (!) opgerold en daarmee evenaarde N.E.C. de grootste uitoverwinning die de club ooit heeft weten te boeken. Het record stond overigens al bijna 60 jaar. Het was namelijk in het seizoen 1963-1964 dat N.E.C. in de toenmalige Tweede Divisie met 0-6 wist te winnen bij Limburgia.

Vanavond moet de ploeg proberen de lijn van afgelopen week door te trekken als Helmond Sport op bezoek komt in Nijmegen. Op papier een klus die te klaren zou moeten zijn, aangezien de Brabanders op de allerlaatste plaats op ranglijst staan. De afgelopen vijftien wedstrijden wisten de Helmonders niet te winnen en daar zit ook een verliespartij tegen de amateurs van GVVV in het bekertoernooi bij. De laatste overwinning van de ploeg van trainer Wil Boessen dateert van 18 oktober, toen uit bij Dordrecht met 1-2 gewonnen werd. N.E.C. won in november de uitwedstrijd tegen Helmond Sport in extremis. De wedstrijd leek na doelpunten van Jonathan Okita en Sander Vereijken uit te draaien op een gelijkspel, maar in de extra tijd wist Tom van Looi alsnog de winnende treffer te maken. Het was een terechte overwinning, maar de bevalling was zwaar.

Afgelopen weekend ging Helmond Sport in eigen huis stevig over de knie bij Excelsior. De Rotterdammers keerden met een 1-4 overwinning op zak huiswaarts op de avond waarop N.E.C. zich zoals gezegd uitleefde tegen Telstar. Doelpunten van Ole Romeny, Anthony Musaba, Zian Flemming (2x), Rens van Eijden, Ayman Sellouf en een eigen doelpunt van Telstar-speler Benaissa Benamar zorgden – samen met een treffer voor de thuisploeg – voor een duizelingwekkende 1-7 eindstand.

Natuurlijk is het vanavond zaak om niet meer naar de wedstrijd van vorige week te kijken. In het verleden behaalde resultaten bieden ook in 2020 namelijk nog altijd geen garantie voor de toekomst en de Keuken Kampioen Divisie is een competitie die dat wekelijks bewijst. Iedereen kan van iedereen winnen en naast kwaliteit is strijd de belangrijkste factor om succes te boeken. Een overwinning op Helmond Sport zou zorgen voor een stevigere plek in het linkerrijtje en voor een goed gevoel richting de (op papier) lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, die voor volgende week op de rol staat.

Over de opstelling kan op het moment van schrijven nog niets zinnigs worden gezegd, over het doel van vanavond wel: drie punten in Nijmegen houden, op welke manier dan ook!

Door Teun van Thiel

Keuken Kampioen Divisie Maandag 9 maart 2020 Trainingscomplex Zoudenbalch
Jong FC Utrecht
20:00
N.E.C.

Stand Keuken Kampioen Divisie
3 Jong Ajax 54
4 Volendam 52
5 Go Ahead 48
6 NAC Breda 47
7 Excelsior 44
8 NEC 42
9 Almere City 41
10 FC Den Bosch 41
11 Telstar 41
12 Jong Utrecht 38