N.E.C. ook voorbij Jong FC Utrecht

Geschreven door Luc Keersmaekers

_J1T3583

Samenvatting

Maandagavond speelde N.E.C. in de Galgenwaard tegen Jong FC Utrecht, de hekkensluiter van de Jupiler League. Pepijn Lijnders stuurde zijn ploeg ten opzichte van afgelopen vrijdag ongewijzigd het veld in en deed dat met succes: de Nijmegenaren wonnen met 0-2 en boekten zodoende hun derde zege op een rij. De overwinning kwam tot stand door doelpunten van Ferdi Kadioglu en Calvin Verdonk.

In tegenstelling tot de twee corners die N.E.C. binnen één minuut al had afgedwongen kabbelden de eerste tien minuten verder rustig voort. De Nijmegenaren hadden het initiatief, maar wisten nog niet door te drukken. Zo werden er in de beginfase geen doelpogingen genoteerd, niet voor N.E.C. en niet voor Jong FC Utrecht. Dat bleef zo tot aan de 24e minuut: Door een goede steekbal van Gregor Breinburg vond Ferdi Kadioglu zich oog in oog met doelman Nijhuis en met een subtiele boogbal passeerde hij de uitkomende keeper: 0-1 voor N.E.C. Direct daarna leek Achahbar tot twee keer toe de tweede Nijmeegse treffer te maken, maar arbiter Van der Eijk keurde een goal af wegens buitenspel en vervolgens schoot de spits vanaf de rand van het strafschopgebied net langs de verkeerde kant van de paal.

Het doelpunt leek de wedstrijd wat te hebben opengebroken. N.E.C. wist het balbezit nu al een aantal keer om te zetten in een gevaarlijke situatie in de buurt van de Utrechtse goal. De beloftenploeg uit de Domstad had daarentegen weinig in de melk te brokkelen, getuige de nul keer dat de ploeg van Robin Pronk doelman Joris Delle had weten te testen. De ploegen gingen dan ook rusten met de verdiende voorsprong voor de bezoekers uit Nijmegen.

Ongewijzigd kwam de formatie van Pepijn Lijnders uit de kleedkamers voor de tweede helft. Ook aan de zijde van Jong FC Utrecht deden oud N.E.C.’ers Patrick Joosten en Sylla Sow nog altijd mee, al hadden zij zich nog niet kunnen laten zien tegen hun oude werkgever. Wie wél van zich deed spreken was Calvin Verdonk. De linksback maakte vorige week tegen FC Volendam zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal en voegde daar vandaag op prachtige wijze direct zijn tweede doelpunt aan toe. Uit een voorzet van Steeven Langil volleerde Verdonk raak in de korte hoek en zodoende zette hij N.E.C. op een comfortabele 0-2 voorsprong. Niet veel later had aangever Langil ook een doelpunt op zijn naam kunnen en misschien wel moeten zetten, maar de rappe vleugelspeler wist in kansrijke positie niet doeltreffend uit te halen. Twintig minuten voor tijd probeerde de Fransman het nogmaals, dit keer met een lage, harde poging richting de verre hoek. Zijn poging werd gekeerd en uit de daaropvolgende scrimmage kreeg Jong FC Utrecht met meer geluk dan wijsheid niet haar derde tegendoelpunt om de oren.

Met het laatste kwartier op de klok leek er nog altijd geen vuiltje aan de lucht voor N.E.C., dat de wedstrijd domineerde en vrijwel niks meer weggaf. Alleen een ongelukkige glijpartij van Frank Sturing leverde nog een mogelijkheid op en in de laatste minuut van de reguliere speeltijd leek Jong FC Utrecht nog even de aansluitingstreffer te maken, maar invaller Hilterman schoot naast nadat hij zichzelf knap had vrijgespeeld. Na 93 minuten voetballen en nog een levensgrote kans voor invaller Jari Schuurman besloot scheidsrechter Van der Eijk dat het mooi was geweest. Zo boekte N.E.C. een vrij eenvoudige overwinning in de Galgenwaard en kan het vrijdag met een goed gevoel afreizen naar Leeuwarden, waar de confrontatie wacht met SC Cambuur.

Lees ook de voorbeschouwing

Wedstrijdverloop

0
45
90
 • Icoon
  Ferdi Kadioglu scoort 0 - 1 ( Gregor Breinburg )
 • Icoon
  Calvin Verdonk scoort 0 - 2 ( Steeven Langil )
 • Icoon
  Hilterman voor Joosten
 • Icoon
  Van der Meer krijgt gele kaart
 • Icoon
  Venema voor Sow
 • Icoon
  Kevin Jansen voor Ferdi Kadioglu
 • Icoon
  Mallahi voor Ould-Chikh
 • Icoon
  Jari Schuurman voor Steeven Langil
    • 0
    • Stopwatch icoon
    • Start wedstrijd
    • 24
    • Icoon
    • Ferdi Kadioglu scoort 0 - 1 ( Gregor Breinburg )
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Einde eerste helft
    • 45
    • Stopwatch icoon
    • Start tweede helft
    • 54
    • Icoon
    • Calvin Verdonk scoort 0 - 2 ( Steeven Langil )
    • 69
    • Icoon
    • Hilterman voor Joosten
    • 69
    • Icoon
    • Van der Meer krijgt gele kaart
    • 76
    • Icoon
    • Venema voor Sow
    • 80
    • Icoon
    • Kevin Jansen voor Ferdi Kadioglu
    • 83
    • Icoon
    • Mallahi voor Ould-Chikh
    • 86
    • Icoon
    • Jari Schuurman voor Steeven Langil
    • 90
    • Stopwatch icoon
    • Einde wedstrijd

  De wedstrijd in beeld

  Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven